Gauldalssyklist Idar Andersen (18) hadde en fantastisk sesong i fjor, med NM-gull, VM-deltakelse og rittseier i utlandet. I helga debuterte han som førsteårs senior, da Norgescupen i landevei sesongåpnet i grenlandsområdet.

På tempoen i klasse menn senior kjørte melhusbyggen inn til en solid fjerdeplass.

– Det er en av de beste tempoene jeg har kjørt. Det var ei hard løype, men jeg kjørte jevnt, og følte selv det gikk bra, sier Andersen til Trønderbladet.

– Fornøyd med plasseringen

På fellesstarten var det 181 påmeldte syklister. Her kjørte Andersen inn til en femteplass.

– Jeg er fornøyd med den plasseringen. Det var et hardt løp, og jeg kom i brudd ganske tidlig, forteller 18-åringen.

Gauldal SK hadde også Sondre Svensli, Bjørn Helge Sandberg og Erik Ysland til start i norgescupåpningen. Av nevneverdige resultater ble Svensli nummer 15 på fellesstarten.

Dårlig oppkjøring

Andersen har ikke hatt en optimal oppkjøring til sesongen. På slutten av sesongen i fjor veltet han og fikk en skade i kneet.

– Jeg har vært skadet i hele vinter, og kom ikke ordentlig i gang med syklinga før ei lita stund siden. Jeg er derfor veldig fornøyd med å gjøre det så bra i starten av sesongen, sier han.

Neste store rittet på tapetet for Andersen er Sundvolden og Ringerike Grand Prix 5. - 6. mai. Rittene arrangeres som internasjonale endagsritt kategorisert som UCI, og internasjonale syklister stiller til start.