Det ble ingen VM-medalje på Idar Andersen, som veltet da fellesstarten var i ferd med å bli virkelig spennende. Men før 18-åringen deiset i bakken, fikk han på ny vist hva som bor i ham. Andersen er en offensiv rytter som liker å sette sitt preg på ritt og VM-debuten var intet unntak. Årets sesong skulle krones med VM-medalje, men når sårene etter hvert leges og året skal oppsummeres, er nok Andersen ganske godt fornøyd med NM-gull og flere sterke rittseiere. Uno-X har latt seg imponere av Andersens kjøring i flere år og har skrevet en intensjonsavtale med syklisten. Når Andersen føler seg klar for det, bytter han fra Gauldal SK til kontinentallaget.

- Idar er et av de mest interessante talentene på juniorsiden. Han er en offensiv rytter som har utviklet seg bra de siste årene. I Uno-X blir han en av de mer klatresterke rytterne. Vi forventer at han skal fortsette med kjørestilen, være offensiv og gå i brudd. Vi har fulgt med på Idar i flere år, og selv om han ikke har fått resultater, har han bare kjørt og kjørt. Nå har han blitt kjøresterk og fått resultater, sier sportsdirektør Arne Gunnar Ensrud i Uno-X.

Samles i oktober

Han mener det er fornuftig at norgesmesteren fortsetter under Dag Erik Ysland i Gauldal SK enda en stund framover.

- Overgangen til senior er ikke enkel og i tillegg kommer skoleavvikling. Mange har opplegg med skolen og det er bedre at utøverne er ferdige med den før de kommer til oss. De kommer inn når de er klar for det, sier han.

- Hva venter Idar i Uno-X?

- Først skal vi bli bedre kjent med ham og det får vi mulighet til når vi har kickoff-samling 16.-18. oktober. Hos hos får Idar kjøre ritt og en treningskoordinator vil også hjelpe til med trening. Idar har også uttrykt at han ønsker å fortsette samarbeidet med sin trener (Dag Erik Ysland), sier Ensrud.

Liker hårete mål

Idar Andersen fortalte mandag til Trønderbladet at han ønsker å sykle U23-VM neste år, i sin første sesong som senior. Sportsdirektør har stor sans for målsetningen.

- Det er mulig, spesielt med tanke på den type rytter Idar er. Han er en rytter som kan passe i den tøffe løypa, så de er ikke totalt urealistisk. Det er viktig å sette seg noen hårete mål, mener Ensrud. VM arrangeres i Innsbruck neste år.

Fokuset er likevel først og fremst på utvkling.

- Jeg tror det skal gå fint, sier Ensrud om sin kommende tilvekst.