I forrige uke ble det klart at Ole Gunnar Øien er klar for Melhus. Etter fire sesonger i Byåsen og ett år i barndomsklubben Kolstad, ble det onsdag i forrige uke kjent at Øien skal spille for Melhus i 3.divisjon kommende sesong.

- En kjempeforsterkning. I Ole Gunnar har vi hentet en av divisjonens aller beste spillere, slår trener Jan Ketil Berg fast ovenfor Trønderbladet.

- Han vil tilføre oss mye, så får vi se om vi bruker han som indreløper eller sentral midtbanespiller, sier Melhus-treneren videre når vi treffer han etter tirsdagens innendørsøkt i Bankhallen på Melhus.

Trives allerede

Øien selv er inne i sin andre treningsuke med sin nye klubb og har allerede funnet seg godt til rette blant sine nye lagkamerater.

- Jeg har jobbet sammen med Kim (Roger Laugsand) i 2,5 år hos Heimdal Eiendomsmegling og har spøket litt med han om at vi en gang kom til å spille sammen for Melhus. Jeg har visst om interessen fra klubben en liten stund og nå passet det seg sånn, sier Øien til Trønderbladet.

- Det er mye spennende på gang her. I tillegg er jobb - og familiesituasjonen min sånn at jeg har andre ting å ta hensyn til også. Jeg har en liten datter på ni måneder og jobber til daglig på Melhus. Både treningstider- og fasiliteter spiller også inn, forteller midtbanespilleren som skryter uhemmet av forholdene inne i Bankhallen:

- Det er helt nydelig å kunne trene her om vinteren når det er kaldt ute. I Kolstad trente vi ute hele året, så dette er en annen hverdag, forsikrer midtbanespilleren.

TILFREDS: Melhus-trener Jan Ketil Berg (t.h.) er storfornøyd med sin nye signering. Foto: Fredrik B. Lange

- Ingen kasteball

Øien spilte fire sesonger i Byåsen i 2. divisjon fra 2013-2016, før han tilbragte fjorårssesongen i Kolstad i 3.divisjon. Han tror slett ikke Melhus blir noen kasteball på dette nivået, selv etter to strake opprykk og en ny hverdag for mange av spillerne.

- Jeg kommer jo fra det nivået som venter oss i serien og tror at vi kan bite bra i fra oss. Det er ei fin gruppe med mange gode spillere. Vi har en bred tropp med tøff konkurranse om plassene på laget. Jeg tror definitivt at vi kan hevde oss i 3.divisjon, selv om det fortsatt er tidlig å svare på hvor vi står. Jeg tror nok absolutt at det er potensiale i denne spillergruppa til å kunne hevde seg på øvre halvdel av tabellen også i 3.divisjon, svarer Øien og legger til at det naturligvis blir litt spesielt å møte gamleklubben på Huseby:

- Det blir så klart en spesiell kamp for meg. Jeg er Kolstad-gutt og bor jo fortsatt på Lundåsen, sier han.

Må slanke stallen

Dagens Melhus-tropp teller hele 32 mann og trener Jan Ketil Berg er tydelig på at spillertroppen må slankes noe fram til sesongstart til våren.

- Vi begynner å bli veldig mange på trening nå og det er jo forsåvidt veldig positivt. Treningsoppmøtet i hele vinter har også vært meget bra, noe som er gledelig. Minuset er jo at troppen begynner å bli for stor og døren for spillere inn er nå helt stengt, bekrefter han.

- Vi hadde et møte før tirsdagens trening der vi informerte om at spillertroppen i dag er for stor og at den må slankes litt. Spillerne er heldigvis inneforstått med situasjonen og har akseptert dette, så får vi se hva vi ender opp med når sesongen etter hvert starter. Vi har ikke lyst til å kaste ut de spillerne som var med å ta oss opp fra 5.divisjon for to år siden heller, mens noen igjen er med og trener der ambisjonsnivået kun er å spille for andrelaget i 6. divisjon, forteller Berg videre.

- Vi har aldri hatt så bra stall og så god dekning på mange plasser som vi har nå. Det kan etter hvert utvikle seg til å bli et luksusproblem nesten, legger Berg til.

Møter Rosenborg

Melhus spiller sesongens første treningskamp mot Tillerbyen på Tempe onsdag denne uken før laget skal opp mot selveste Rosenborg i Abrahallen neste onsdag.

- Det blir en fin utfordring for oss. En bonus. For Rosenborgs del er dette mest trening, så vi kommer nok ikke til å legge allverden i denne kampen vi heller, selv om det selvfølgelig er ekstra stas å møte dem i oppkjøringen. Kåre Ingebrigtsen har vært ganske tydelig på at laget ønsker å trene formasjon, med drakt på, mot lag som ligger lavt i oppkjøringen til årets sesong og har følgelig valgt å møte en rekke 2.- og 3. divisjonsklubber fra distriktet, informerer Berg.

PS! Buvik-spiller Basem Issa deltok på tirsdagens Melhus-trening og skal etter det Trønderbladet erfarer være høyaktuell for en overgang til Melhus.