Herrelaget til Melhus Fotball skal ikke bare spille i 3. divisjon kommende sesong, de er også med i kvalifiseringsrunden til det gjeve norgesmesterskapet i fotball.

Mandag offentliggjorde Norges Fotballforbund kampoppsettet for den første kvalikrunden. Her er det bestemt at svart- og hvitstripene skal bryne seg mot Røros hjemme i Gruva 21. mars.

«Plassryssen» som laget fra Bergstaden kaller seg, ble nummer ni i samme avdeling som Melhus i 4. divisjon forrige sesong.

– Jeg ble ikke skremt da jeg hørte hvem vi skal møte. Vi slo Røros i begge kampene i fjor. Det er helt klart et lag vi bør slå, sier Melhus-trener Tore Havdal, som legger til at han ikke vet hvordan motstanderen har utviklet seg gjennom vinteren.

Ifølge Havdal har Melhus et mål om å ta seg videre til første ordinære runde av cupen. For å komme dit må de vinne to kvalikrunder.

– Det ser ut som lagene i 3. divisjon er seedet, dermed møter vi et lag fra samme divisjon hvis vi går videre til den andre kvalikrunden, forteller fotballtreneren.

Før NM-kampen skal Melhus spille treningskamper mot Tillerbyen, Rosenborg, Heimdal og mest sannsynlig Kolstad.

– Vi håper og tror at det gir oss den kamptreningen vi trenger før oppgjøret mot Røros, sier Havdal.

Kampen blir også en fin mulighet for fotballklubben å øve seg på å arrangere fotballkamper. I 3. divisjon stilles det større krav til kvaliteten på arrangementene.