Forrige uke startet herrelaget til Melhus oppkjøringen til den kommende sesongen i 3. divisjon. Etter ei hard økt på treningssenteret forflyttet spillerne seg til Bankhallen, der mange fikk årets første spark på ballen.

– Det er spennende å være i gang igjen etter fjorårets sesong. Vi vet at det blir tøft i år, men alt er opp til guttene. Vi trenere skal alltids greie å legge opp et bra opplegg, sier trener Jan Ketil Berg til Trønderbladet.

Må kutte ned troppen

En av de store utfordringene for Melhus før årets sesong er at laget har for stor tropp. På trening forrige uke var nærmere 30 spillere på plass i Bankhallen. Dette er altfor mye ifølge Berg.

– For øyeblikket er vi for mange spillere i troppen og vurderer å kutte ned litt. Men det er vanskelig, for alle spillerne har vært en del av troppen som rykket opp to år på rad, forteller han.

Noen av spillerne på laget ønsker å trene bare en til to ganger i uka, og det kan bli aktuelt for disse å spille for Melhus sitt 6. divisjonslag.

– Skal vi ha noe å gjøre i 3. divisjon må gruppa være såpass jevn så det ikke hemmer laget og treningsøktene. Vi får se hva vi gjør. Ting må modnes litt utover januar, sier Berg, som håper å ha flere ting på plass rundt 15. januar.

Ifølge den rutinerte treneren har de et par spillere fra Ranheim 2 på blokka, som ønsker å vise seg fram for Melhus. Klubben vil komme tilbake med mer om dette på et senere tidspunkt.

Vil ha høyere kvalitet på trening

Spillerne forberede seg på en tøffere treningshverdag nå som de skal spille på et høyere nivå enn tidligere.

– Vi skal trene fem ganger i uka fremover. Vi må opp et hakk og få bedre kvalitet på trening. For at guttene skal utvikle seg er det viktig å være nøye på treningsfeltet, forteller Berg og legger til at trenerteamet og spillerne må sammen bli enige om hva de definerer som kvalitet.

Samtidig er han klar på at laget må fortsette å gjøre mye av det samme som de gjorde i fjor.

– Vi har pleid å spille 4-3-3, litt sånn som Rosenborg, og det har vist seg å fungere godt. I 3. divisjon kan det hende at vi må ha en plan B. Vi får se hvordan nivået er. Mye handler om hvor raskt vi tar nivået. Det kan ta seks måneder eller kanskje opp til to år, sier Berg.

Planlegger flere treningskamper

Den første ordentlige testen for 3. divisjonslaget blir 2. februar da de skal spille treningskamp mot Tillerbyen på Tempebanen. Berg forteller at de også jobber med å få til treningskamper mot Levanger 2 og Stjørdals-Blink.

– Nå er vi først opptatt av å få til en lang treningsperiode. Det er viktig å få satt gruppa. Det blir nok kamper på oss utover våren, forteller han.

Berg sier videre at Roar Strand for tiden er på ferie i Thailand, men RBK-legenden skal bidra på laget når han kommer hjem igjen.

– Roar og Geir (Geir Holthe, journ.anm.) skal bidra litt på trening. De kommer til å ta ut spillere fra øktene og veilede dem. På den måten kan jeg konsentrere meg mer om det store bildet, sier melhusbyggen, som i fjor ble kåret til årets trener i Trøndelag.

Kapteinen har stor tro på gruppa

En spiller som også kommende sesong blir viktig for laget er kaptein Martin Nilsen. 22-åringen synes det er godt å komme i gang igjen med fotballen.

– Vi har hatt ferie lenge nok nå. Det er mye juleribbe som skal ut av kroppen og jeg håper vi kommer oss raskt i form, sier Nilsen til Trønderbladet.

Kapteinen har holdt seg i form gjennom jula, men innrømmer at det har vært litt godt med pause fra fotballen også. Nå ser han fram til en ny spennende og hard sesong.

– Det er klart det pirrer ekstra å skulle spille i 3. divisjon. Det er for tidlig å si hvordan vi kommer til å slå fra oss. Det viktige nå er å trene godt og så får vi heller se hvordan nivået er når sesongen starter, forteller han.

Nilsen synes det lover godt med så mange spillere på den første treningen i Bankhallen.

– Jeg er klar over at troppen skal slankes. Vi får se hva vi har av spillere når sesongen starter, men jeg har samtidig veldig stor tro på gruppa som allerede er her, sier Melhus-spilleren.

Se bildeserie fra treningen øverst i artikkelen!