I løpet av torsdag ble det registrert ni nye smittetilfeller for Melhus, og Midtre Gauldal har fire nye smittetilfeller.

Midtre Gauldal

Fredag ble det registrert fire nye smittetilfeller for Midtre Gauldal.

– 4 nye positive tester i dag, 14 positive tester siden 27.12 og 25 positive tester siden 25.12, melder kommuneledelsen.

Melhus står på totalt 649 smittetilfeller for covid-19 i koronatiden, mens Midtre Gauldal har 294. Folkehelseinstituttet har registrering for covid-19.

Melhus

I midten av desember ble det satt smitterekord både i Melhus og Midtre Gauldal. Melhus hadde 25 smittetilfeller registrert på én dag, og Midtre Gauldal 19 smittetilfeller. Uka før jul var det ifølge Melhus kommune, 97 smittetilfeller. I juledagene har det vært mindre testing og færre smittetilfeller. Melhus er blant kommunene som har fått påvist omikron-varianten blant smittetilfeller.

21.725 koronatester er blitt utført ved den kommunale teststasjonen i Melhus ifølge kommunens tall pr. 29. desember. Siden 20. desember har nesten 400 testet seg ifølge kommunens oversikt. Enhetsleder Monica Brækken har opplyst at færre har testet seg i det siste. Ifølge enhetslederen er det ikke villsmitte i Melhus.

Skaun fikk registrert fem nye smittetilfeller på torsdag, og to nye på fredag. Totalt står Skaun oppført med 277 smittetilfeller i koronatiden.

Stadig flere omikron-tilfeller

Trondheim kommune melder at omikron-varianten er blitt dominerende virustype der. Det kommer fram i et notat til Trondheim formannskap, og som Trønderbladet har fått tilgang på. Trondheim planlegger for at det kan bli storstilt behov for testing i neste uke.

– Per 31.12 var det meldt totalt 296 tilfeller med omikronvarianten. Dette gjelder nesten hele aldersspekteret fra yngre barn til unge alderspensjonister, skriver kommunedirektør Morten Wolden, helse- og velferdsdirektør Wenche P. Dehli og kommuneoverlege Tove Røsstad i notatet til Trondheim formannskap.