– Det er frivillig å teste seg, men vi oppfordrer barn fra skolealder og skoleansatte om å teste seg i forbindelse med at skoler starter opp igjen etter jul, sier enhetsleder Monica Brækken i Melhus kommune.

Rådet fra kommunen er at barn i barnehagealder ikke skal testes med hurtigtest, men altså barn fra skolealder og oppover for å avdekke om noen er blitt smittet av covid-19.

4500 selvtester

– Selvtester utleveres til skoler og barnehager, og foreldre og ansatte får nå varsel. 4500 selvtester sendes ut, sier Brækken.

Hvor selvtestene kan hentes, er noe hver enkelt skole skal informere foreldre og ansatte får melding om ifølge Brækken.

– Det er fortsatt mangel på selvtester, og vi har til prioriterte grupper, forklarer Brækken.

Etter at tusenvis av selvtester ble hentet av folk da selvtester lå lett tilgjengelig i en boks i rådhuset, bestemte kriseledelsen at det kun i teststasjonen folk kunne hente selvtester. En positiv selvtest skal følges opp med PCR-test i teststasjonen.

Smittetall

Melhus har hatt over 40 smittetilfeller gjennom jula, og kommunen har også fått beskjed om at det er påvist et nytt omikron-tilfelle igjen.

– Vi venter at det kommer flere smittetilfeller, men vi tror ikke det er villsmitte i Melhus. Det vi ser er at flere av de positive smittetilfellene, har kommet i forbindelse med at andre i nettverket er smittet. Onsdag var det bare 36 som testet seg. Vi håper at vi klarer å holde smitten nede fram til at flere er blitt vaksinerte, sier Brækken.