Mandag starter skoleåret for barn og ungdom, og smittesituasjonen setter sitt preg på skolegangen.

Videregående skole

De videregående skolene er på rødt nivå, og det betyr mye digital skole for elevene. Skolene er ikke stengt, men det er altså mindre fysisk oppmøte og strenge smittevernregler.

Melhus videregående skole oppfordrer på sin nettside til bruk av selvtest før skolestart for elever og skoleansatte.

– Selvtester kan hentes på skolen mandag 3.1.22 mellom klokka 10.00-14.00, eventuelt tirsdag 4.1 i skoletida. De som har gjennomgått covid-19 de siste 3 måneder, og de som har fått boosterdose for mer enn en uke siden, skal ikke testes. Skolen fortsetter på rødt nivå ut 1. termin, skriver skolen på sin nettside.

Gauldal videregående skole nevner ikke oppfordring til testing før skolestart, men viser til at skolen er på rødt nivå og når elevene skal møte til fysisk undervisning og når det blir digital skole. Det generelle rådet fra de videregående skolene er at elever som bruker buss til skoleskyssen, er forsiktige og at de bruker munnbind på bussen.

Barne- og ungdomsskoler

Når det gjelder barne- og ungdomsskoler i Melhus, opplyste enhetsleder Monica Brækken i Trønderbladet på fredag at elever samt ansatte i skoler og barnehager oppfordres til å ta en selvtest før oppstart etter nyttår. Kommunen sender ifølge enhetslederen, ut 4500 selvtester til massetestinga. Testinga skal skje på skolene og i barnehagene.

Grunnskolen starter på gult nivå etter nyttår, og i Melhus starter skoleåret 4. januar.