1,6 millioner kubikkmeter masse skal flyttes på i Soknedal når den nye E6-strekninga bygges, og en god del av massene skal fraktes til Hovin. Nye Veier ønsker å ta imot masser til bruk på ny E6 forbi Hovin når det blir bygging av den veistrekninga.

På Hovin er det gjort forberedelser til mottak av masser i form av trehogst og opparbeiding av anleggsvei. Assisterende prosjektleder Idar Lillebo i Statens vegvesen forteller at deponiet på Hovin får stein, løsmasser og jord, og at dette skjer etter avtale med Nye Veier. I Soknedal blir det masseoverskudd som følge av Soknedalstunnelen og fordi det er mye løsmasser i Soknedal der nyveien skal gå. På Hovin er det masseunderskudd.

- Framover vil det komme en del løsmasser, mens det vil ta litt tid før det kommer stein. Fortsatt er det en del løsmasser som skal tas ut. På Hovin er det gjort forberedende arbeid før inntog av masser, sier Lillebo.

Bygging av ny E6 i Soknedal er kommet i gang for fullt, og sprenging starter i disse dager. På en del av strekninga kommer Soknedalstunnelen.