Støren Kortklubb som primært holder på med pokerspill i lovlige former, samlet inn dette beløpet på nettopp en pokerturnering for en tid tilbake.

Den nye foreningen Mental Helse Ungdom med hovedsete på Støren, hadde som de fleste nystartede foreninger dårlig med penger i starten. Arild Inge Wollan i Støren Kortklubb hadde sett at nettopp denne foreningen hadde fått avslag på en søknad om økonomisk støtte fra Midtre Gauldal kommune, noe som opprørte ham.

Så glad

Inger Sofie Sæther i Mental Helse Ungdom tok blid og fornøyd imot sjekken onsdag kveld og understreker at pengene skal brukes foruftig blandt de til nå 13 medlemmene i foreningen.

- Sist helg var det åtte av oss som var med på et treff på Sandmoen utenfor Trondheim hvor det var både for eksempel mye bowling, men hvor det betydde mye for oss å møte mange andre i samme situasjon, foreller hun.

Verdensdagen

- Heldigvis er det nå mer åpenenhet om dette nå, også blant våre medlemmer som kommer både fra Midtre Gauldal og noen nabokommuner, forteller hun.

Likevel er det grunn til å jobbe videre med det, og hun understreker at det også er godt å kunne møtes og snakke sammen, noe de kan gjøre i et rom de får bruke i lokalene Mental Helse i Midtre Gauldal som de leier i det gamle Folkets hus på Støren.

Støren kortklubb

Arild Inge Wollan forteller at Støren Kortkubb har holdt på et par år og driver med poker i lovlige former.

Det er strenge regler, maks 10 spillere på turneringene, de må være 18 år og det er ikke lov å servere eller drikke alkohol. Maksbeløp det kan spilles for er kr. 1000,- og det er heller ikke lov å spille på kreditt.

- Dette gjør vi ikke for penger, vi driver strengt etter gjeldende lover og regler og da er det ingen grunn til annet enn at vi er åpne på det, noe vi selvfølgelig er, forteller Wollan og legger til at både han og de andre i kortklubben er glad for å gi pengegaven til nettopp Metal Helse Ungdom.

- Vi liker å spille poker i lovlige former og er også engasjert i samfunnsmessige spørsmål og denne gangen er vi så fornøyd med å kunne få støtte nettopp Mental Helse Ungdom, understreker han.