- I god gjenge

– Forhåpentlig er vi i god gjenge igjen, det har jo vært ymse de siste to årene, sier Mathias Bruheim.

Men nå ser de framover, og sier seg fornøyd med avtalen som ligger på bordet. Det mangler ennå ferdig avtale om økonomien, men rådmann Dukane sier de vil komme med et forslag om økonomisk avtale i løpet av uke denne uka.

Avtalen som ligger på bordet sier at kommunen, ved Pleie og omsorg, skal bruke lokalet Aktiviteten onsdager, torsdager og fredager. Mandager, tirsdager og helgene er reservert Støren pensjonistforening.

– Ja, det synes vi er en ålreit avtale, sier Bruheim.

AKTIVITETEN: Lokalet ligger under det som var Støren alderspensjonat, og som nå skal bli Støren bo- og dagsenter når rehabiliteringen skal stå ferdig i april.

Stor innsats på Aktiviteten

Det er kommunen som eier lokalet, som ligger under det som kalles Støren bo- og dagsenter, som i dag rehabiliteres. Dermed er også lokalet Aktiviteten stengt i disse dager, og åpner når arbeidet med bo- og dagsenteret er ferdig. Det er skissert ferdig i april, arbeidet er forsinket.

Selv om kommunen eier lokalet, var det satt opp på dugnad. Støren pensjonistforening har leid lokalet av kommunen, men har bidratt med utallige dugnadstimer og vedlikehold av lokalet gjennom årene. Lokalet har i mange år vært et populært utleielokale til minnestunder, konfirmasjoner og andre selskaper. I tillegg har de hatt datakurs her, og Mental Helse leide lokalet til fredagskaffe.

Kommunen har hatt lån på lokalet, hvor pensjonistforeningen har betalt renter og avdrag. Det ble betalt ned for tre til fire år siden, anslår Bruheim.

– Vi har lagt ned kolossalt med jobb gjennom dugnader, og betydelige summer med lånet. Vi mener vi har en del rettigheter gjennom det, og det føler vi at vi har fått forståelse for nå, sier han.

Kommunen trenger arealet

Uenigheten mellom kommunen og pensjonistforeningen kom til syne i fjor vinter, da foreningen holdt informasjonsmøte om saken. Trønderbladet var til stede, og skrev at pensjonistforeningen slett ikke var fornøyd med kommunens planer. Enheten Pleie og omsorg har nemlig bruk for arealet, og ønsker å ta det i bruk. Kommunen hadde også planer om å sette inn skap i fellesarealet, som pensjonistforeningen var sterkt imot. Mathias Bruheim sa den gang at de slett ikke var imponert over, eller fornøyd med måten kommunen gikk frem i denne saken. De opplevde at kommunen tok seg mer eller mindre til rette, og at det var vanskelig å forhandle med dem på en god måte.

Til stede på dette møtet var også politikerne Harald Rognes (varaordfører, Bygdelista), Bjørn Enge (H) og Tor Flagestad (Frp). De ga alle sin støtte til pensjonistforeningen, og lovde at de ville kjempe for at Aktiviteten fortsatt skulle brukes som det har blitt gjort gjennom drøye 30 år.

Saken var også oppe i kommunestyret, og der sa politikerne klart fra at kommunen måtte komme til enighet med pensjonistforeningen om bruk av Aktiviteten.

Vil samarbeide

Nå ser det ut til å gå den veien.

– Vi ser frem til å samarbeide med helsesenteret fremover. Kanskje kan vi også få til et sambruk med beboere på bo- og dagsenteret? Kanskje kan vi få til noe felles der, også til nytte for dem som bor der, sier Bruheim.

Også rådmann Dukane er opptatt av dette. De skal sette ned et samarbeidsutvalg, slik at kommunikasjonen glir godt.

– Dette er begge parter opptatt av, at det kan være en viss fleksibilitet sånn at vi får utnyttet arealet best mulig, sier Dukane.