Melhus kommune melder at en ansatt ved hjemmetjenesten ved Buen helse- og omsorgssenter er blitt smittet av covid-19. Hjemmetjenesten har base i Buen helse- og omsorgssenter, og ansatte hjelper deriblant beboerne i omsorgsleilighetene.

Testing og munnbind

Beboerne i leiligheter er blitt anmodet om å holde seg mest mulig i leilighetene de nærmeste fem dagene. Ifølge kommunens nettside er de pårørende orientert om smittesituasjonen, og beboerne er blitt bedt om å avstå fra besøk de nærmeste dagene. Videre ber kommunen om at besøkende har på munnbind om de får besøk.

– Vi har iverksatt et testregime som innebærer testing av de berørte beboerne dag 1, 3 og 7. Vi oppfordrer til å være oppmerksom på symptomer de kommende dagene, opplyser kommunen på sin nettside.

De ansatte er ikke satt i karantene.

– Alle ansatte som har jobbet med vedkommende er orientert. Alle ansatte ved den aktuelle avdelinga er fullvaksinerte, men vil av smittevernhensyn bruke munnbind og visir de neste fem dagene. Ansatte som faller inn under betegnelsen «nærkontakt» skal testes dag 1, 3 og 7. Også her er det lav terskel for testing dersom det oppstår symptomer, forklarer kommunen på sin nettside.

Bygdakafeen

Bygdakafeen åpnet 1. november etter å ha vært stengt i mange måneder.

– Bygdekafeen vil være åpen, men øvrige aktiviteter som bridge, korøvelser og liknende vil bli avlyst de kommende dagene (minimum ut søndag), opplyser kommunen.

Melhus er blant kommunene med smitteøkning, og onsdag registrerte kommunen 12 nye smittetilfeller for covid-19. Det er ikke første gang ansatte innen pleie- og omsorgssektoren er blitt koronasmittet, og det har skjedd selv om de ansatte er fullvaksinerte. Totalt har Folkehelseinstituttet registrert 341 smittetilfeller siden koronatiden startet i fjor.

I Melhus er det ikke innført forskrift med påbud om for eksempel munnbind på grunn av smittesituasjonen. Derimot har kommuneledelsen kommet med en sterk anbefaling om at holde seg hjemme om en er syk, ha god håndhygiene, holde avstand og teste seg om en mistenker at en kan være smittet av covid-19. Melhus bibliotek har selvtester til utdeling seks dager i uka, og søndager kan en få selvtest i kommunens servicesenter i den tida det er kinovisning.