To fullvaksinerte ansatte i hjemmetjenesten i Melhus kommune er blitt smittet av covid-19. Det melder Melhus kommune.

Ikke karantene

– Alle tjenestemottakerne som de smittede ansatte har vært i kontakt med er fullvaksinerte. De er dermed unntatt for smittekarantene. Vi har orientert de berørte tjenestemottakerne om at de kan ha vært i kontakt med en smittet person. Ingen ansatte i karantene, opplyser kommunen.

Videre opplyser kommunen at alle ansatte som har jobbet med de smitte, er blitt orientert.

- Alle ansatte ved den aktuelle avdelinga er fullvaksinerte og trenger ikke gå i karantene. Både tjenestemottakere og ansatte har lav terskel for testing dersom det oppstår symptomer. Det er ikke nødvendig å endre beredskapsnivået eller rutinene for besøk i sykehjemmet som følge av smittetilfellene, opplyser kommunen.

Trønderbladet skrev tidligere i dag fredag at det er smitteøkning i Melhus og at antall tilfeller har passert 301. Rådmann Katrine Lereggen sa til Trønderbladet at kommunen har hatt 11–12 smittetilfeller denne uka. To av disse er altså ansatte i hjemmetjenesten.

Ber folk tenke på smittevern

Kriseledelsen hadde møte fredag morgen, og rådmannen sa til Trønderbladet etter møtet at det ikke blir spesielle tiltak selv om det er smitteøkning. Men kommunen kommer med et sterkt råd om at folk er påpasselig med håndhygienen, er hjemme om de er syke og at folk tester seg om de mistenker at de er blitt smittet med covid-19. Rådmannen sa også i Trønderbladet at folk bør unngå å gå på besøk til andre om de er syke, og at de bør dempe antall sosiale kontakter.

I helga kan folk hente selvtester på Melhus bibliotek (lørdag) og i kommunens servicesenter (søndag i kinotiden). Enhetsleder Monica Brækken har bedt folk unngå å hamstre selvtester/hurtigtester fordi disse testene kan gi galt svar om de har ligget for lenge hjemme hos folk.