Onsdag morgen står Melhus registrert med 11 nye smittetilfeller for covid-19, og torsdag morgen har Melhus kommune opplyst at det var 12 nye smittetilfeller. Totalt har Melhus 341 smittetilfeller i løpet av koronatiden. Over 20.000 koronatester er tatt ved den kommunale teststasjonen siden i fjor vår.

Ifølge enhetsleder Monica Brækken er både barn og voksne blant de smittede, og både uvaksinerte og vaksinerte er blitt smittet.

– Vi følger situasjonen tett, og vi venter på hva nasjonale myndigheter gjør. Så langt har vi vurdert det slik at det ikke er behov for en forskrift i Melhus, sier rådmann Katrine Lereggen.

Møter om smittesituasjonen

Rådmannen forteller at det onsdag morgen var et møte i Trondheimsregionen der det ble gjort opp status for smittesituasjonen, og at nabokommunene til Trondheim følger med på hva Trondheim gjør når det gjelder for eksempel påbud om bruk av munnbind. Tirsdag avviste Trondheim formannskap et forslag fra rådmannen om å innføre påbud for munnbind.

– Vi gjentar oppfordringa om at folk holder seg hjemme når de er syke, og at de tar en test. Veldig mange benytter hurtigtester. Fredag skal vi ha møte i kriseledelsen, og vi skal da vurderer smittesituasjonen, sier Lereggen.

Teststasjonen

Tidligere i høst trappet Melhus kommune ned på åpningstiden for den kommunale teststasjonen fordi det da så ut til at det skulle bli en rolig smittesituasjon. Dermed er teststasjonen åpen bare et par dager i uka, mens den var åpen fem dager i uka fram til i høst. Kommunen ønsker at en positiv hurtigtest skal følges opp med en PCR-test i den kommunale teststasjonen, og har bedt folk som får positivt svar på en selvtest om å sende en e-post til kommunen om dette. Det er PCR-testene som inngår i registeringa Folkehelseinstituttet har.

– Fredag skal vi vurderer om det er behov for å ha teststasjonen mer åpen. Vi ser altså at det er mye bruk av hurtigtester, og disse kan hentes på Melhus bibliotek eller i servicesenteret på søndager, sier Lereggen.

Melhus kommune har startet å varsle personer som skal få den tredje vaksinedosen, og det gjelder gruppa over 76 år. Massevaksineringa skjer leide lokaler i Energiparken i Melhus sentrum.

Midtre Gauldal fikk ifølge statistikken ingen nye tilfeller i går, mens Skaun fikk seks nye tilfeller og står på totalt 95 smittetilfeller. Trondheim har også smitteøkning.