Om ett år håper Bulk Infrastructure at det nye lager- og kontorbygget i Hofstad næringspark i Melhus er klart til overtakelse.

40 mål tomt

Satsinga i Melhus innebærer at Bulk Infrastructure investerer 250–300 millioner kroner i Melhus. Under næringskonferansen orienterte Dag T. Klem fra Bulk Infrastructure om at bedriften var i forhåndskonferanse med Melhus kommune på samme tidspunkt som næringskonferansen på Trøndertun folkehøgskole. Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Melhus arrangerte Melhuskonferansen på Trøndertun sist onsdag med rekordoppmøte.

Det nye bygget skal settes opp på ei 40 mål stor tomt i Hofstad næringspark, og tomta er der det er gravd ut langhus fra eldre jernalder. Professor Lars Stenvik fortalte i juni i fjor at det har foregått jernutvinning i stor skala. På tomta står også et administrasjonsbygg som var i bruk da Forsvaret drev Hofstad leir. Som tidligere omtalt har Forsvaret gjennom Skifte Eiendom, solgt militærleiren til Melhus kommune. Nå er det altså næringspark der, og denne er blitt fylt opp med ulike bedrifter.

Har leietaker

Bulk Infrastructure har allerede ordnet leietaker i det kommende lager- og kontorbygget, og Norsk lastbærer Pool har signert leieavtale. Ifølge Klem vil det være 15–20 ansatte i Norsk lastbærer Pool som er et firma som leier ut plastpaller, trepaller og plastkasser til kunder i Norge og Europa.

Nybygget er planlagt med totalt 15.300 kvadratmeter, og skal bygges som tre byggetrinn, opplyste Klem.

–Vi er avhengig av nærhet til E6 og gode grunnforhold. Melhus er en veldig bra lokasjon, og vi tror at vi skal få til flere leietakere. Hvis noen kjenner noen som vil etablere seg og mangler kapital til å investere, hører vi gjerne fra dem, sa Klem.

Bulk Infrastructures satsing i Melhus innebære at bedriften får et fotfeste i Trøndelag. Bedriften setter opp næringsbygg, og har verdens største datapark på fornybar energi. For tida bygger bedriften en alternativ datavei fra Norge til USA i samarbeid med Facebook og Google. Siden starten i 2006 har Bulk Infrastructure ført opp omtrent 350.000 kvadratmeter næringsbygg.

ORIENTERTE: Dag T. Klem fra Bulk Infrastructure.

Næringsareal

Nyheten om storinvesteringa i Melhus ble tatt godt imot på næringskonferansen. Melhus mangler industriarbeidsplasser, og mangel på lokale arbeidsplasser fører til at mange må pendle til Trondheim.

– Det er mangel på tomter i regionen som kan bære store prosjekter, opplyste Klem.

Næringsforeningsleder Hans Petter Øien Kvam slo fast at Trondheim er helt avhengig av Melhus for å få inn arealkrevende bedrifter. Han pekte på at Midtre Gauldal i stor grad har tatt posisjonen med Støren næringsområde.

Hofstad næringspark er i ferd med å bli fullbooket, og varaordfører Stine Estenstad (H) forteller at Melhus næringsareal er i gang med å se på om området til den tidligere Bilpressa på Søberg som ligger et steinkast fra Hofstad næringspark.

– Vi har for lite areal, og det kan være at det er områder lenger sør som kan egne seg godt som næringsareal, sier Estenstad.