Oppussingen av det tidligere Alderspensjonatet, som nå heter Støren bo- og dagsenter, er nå ferdig. Alle godkjenninger er på plass, og det har allerede flyttet inn noen brukere i de nye leilighetene. Men bemanningen mangler, og institusjonen er ikke fullt oppe og går ennå.

Gradvis prosess

Grindstuen sier at de bevisst tar prosessen gradvis. Det handler om beboerne som skal flytte inn, kanskje også noen fra Singsås bo- og dagsenter. Og det handler om å ha en ryddig prosess overfor ansatte. En del ansatte fra Singsås skal også flytte over til støren bo- og dagsenter.

– Vi har lagt en plan for dem som nå flytter inn i sommer, og for dem som kommer flyttende i månedsskiftet august – september.

Forsinket

Kommuneingeniør Bernt Midthjell forteller at prosjektet med å pusse opp Støren bo- og dagsenter var ferdig først på mai. Etter det startet kommunen med å flytte inn og møblere leilighetene. Opprinnelig skulle prosjektet stå ferdig rundt nyttår. Midthjell vil først ikke svare på hvorfor prosjektet ble så forsinket, men etter hvert gir han en forklaring:

Ulike leilighetstyper

Det er bygd 15 leiligheter totalt. Åtte av dem er såkalte omsorgshybler, som er mindre boenheter. Resten er omsorgsleiligheter. Tre av disse leilighetene er det som kalles forsterket enhet.

– Det er en boenhet tilrettelagt for beboere med særskilte behov, forklarer Kristin Grindstuen.