10. mai åpner det nye storkjøkkenet på Støren sykehjem, og på grunn av stramme økonomiske tider, må kjøkkendrifta i Soknedal legges ned.

LEGGES NED: Nå skal drifta ved kjøkkenet i Soknedal bo- og dagsenter legges ned. Det skjer fra 1. september.

En del av nedskjæringene

I sommer; fra 1. juni frem til 1. september, vil det være en midlertidig løsning, ved at noe mat produseres på Støren, og noe mat fortsatt produseres i Soknedal. Dette på grunn av at de åpner nytt kjøkken i mai, sommeravvikling og ivaretakelse av de ansatte oppi dette. Men etter 1. september skal all mat lages på Støren, før det pakkes og fraktes til Soknedal. Denne løsningen har de i Singsås også i dag.

– Har dette vært planen hele tiden, når man har planlagt nytt storkjøkken på Støren?

Positivt med kjøkkendrift

Hun har tidligere understreket at kjøkkendrift er positivt på institusjon. Det er noe spesielt med å få matlukt i gangene, særlig på en plass der brukerne trenger næringsrik mat og ofte sliter med dårlig matlyst.

Fortsatt kjøkkenassistent

Kjøkkenet i Soknedal har hatt en 100 prosent kokkestilling. Den ressursen blir flyttet til Støren fra 1. juni, forteller Grindstuen. Hun vil ikke gå nærmere på de ansatte i denne prosessen.

– Jeg kan ikke uttale meg om den prosessen. Det er en personalsak.

Men hun understreker at kjøkkenassistenten fortsatt vil være på Soknedal bo- og dagsenter.

– Den har vært en del av drifta der, og det vil den vil ikke bli berørt. Den bistår både brukere og ansatte under måltid og ellers.

Kjøkkenet vil foreløpig stå som det gjør. Det skal fortsatt smøres tørrmat her.