– For oss er det viktig å vise at vi mener alvor. Potensialet i Gauldalen er enormt, sier Hans Petter Øien Kvam, som er midlertidig leder for den nyoppstartede næringsforeninga i Midtre Gauldal.

Stor interesse

Som lokalavdeling under Næringsforeningen i Trondheimsregionen (NiT) var det de som samlet lokale næringsaktører og foredragsholdere til en dag for inspirasjon og samling på onsdag. Hele 85 deltagere var på plass i det nye konferanselokalet på Støren hotell.

– Akkurat nå er det helt avgjørende at næringslivet selv er med og skaper engasjement.

Unike «lokomotiver»

I slutten av september hadde den nyetablerte NiT Midtre Gauldal sitt første møte på Støren Hotell.

Allerede da hadde rundt 20 bedrifter meldt seg inn, og fungerende leder Øien Kvam fortalte onsdag formiddag at Midtre Gauldal er den foreningen i Trondheims-regionen med størst medlemsmasse.

– Her i kommunen er det et stort mangfold av mange små bedrifter - men det virkelig unike er at vi samtidig har de virkelig store, som Støren Treindustri, Norsk Kylling og Hugaasgruppen, sier han.

– Disse «lokomotivene» finner du ikke mange andre plasser i regionen. Der er det et stort flertall av små og mellomstore bedrifter.

Lokalt industrieventyr

En av disse gigantene fikk også starte det hele onsdag, da Støren Treindustris administrerende direktør Roald Haug lettet på sløret rundt suksessoppskriften til bedriften, som siden 2009 har nær tredoblet omsetningen til dagens 300 millioner kroner.

– Makan til lokalt industrieventyr skal du lete lenge etter, introduserte Øien Kvam.

Assisterende banksjef i SMN og bonde Anja Gotvasli snakket om mulighetene innen fremtidens landbruk, og smaksentusiast og daglig leder for resturanten «To rom og kjøkken», Roar Hildonen snakket varmt om det å fremheve de unike og lokale råvarene i Trøndelag.

Ny leder snart i boks

At det er noe på gang når det gjelder både samarbeid og gjensidig utnyttelse blant næringsaktørene i regionen, virket rimelig klart onsdag. Minglingen mellom foredragene vitnet om stor entusiasme.

Fraser i retning av «endelig skjer det noe» var å høre både i den ene og den andre samtalen over kaffen og smørbrødene.

– Det er mye vi har mulighet til å gjøre, og med tanke på medlemsmassen er potensialet stort, sier Hans Petter Øien Kvam.

Mye er ugjort, og ett skritt i riktig retning vil være å få på plass en endelig daglig leder i Midtre Gauldal-avdelinga, mener han. I den prosessen har de allerede kommet svært langt.

– Vi håper vi har en klar i løpet av neste uke. Det er bare formaliteter som gjenstår, avslører Øien Kvam.

– Rundt nyttår regner vi med å være oppe å gå.

foto
Administrerende direktør Roald Haug omtalte selv Støren Treindustri som «Norges mest avanserte og automatiserte husfabrikk». De har fokusert på de områdene som har størst potensial for automatisering, og driver derfor fleksibel masseproduksjon av vegger, tak og gulv- altså selve skallet. Bedriften, som omsetteter for omtrent 300 millioner, har 135 ansatte, de fleste på Støren. Foto: Elling Finnanger Snøfugl
foto
Smaksentusiasten Roar Hildonen mener næringsaktørene må dra nytte av at vi i Trøndelag har noen av verdens ypperste råvarer. Selv serverte han Gordon Ramsey en drink med tindvedbær fra Gaulosen-området på Scandic Hotell Lerkendal nylig. Foto: Elling Finnanger Snøfugl