Hans Petter Øien Kvam fra Gimse er blant de 151 ledertalentene som deltar på kronprins Haakons Sikt-konferanse i Trondheim i dag og i morgen.

- Jeg synes det er kjempespennende å få være med på å diskutere de problemstillingene og utfordringene som skal tas opp på konferansen, sier Hans Petter Øien Kvam til Trønderbladet. 37-åringen ser fram til å møte de andre unge lederne. Han håper på å knytte kontakter og at han får være med og bidra til at ting skjer.

- Både konferansen og kronprinsens rolle er omstridt. Professor Trond Nordby har kalt det en demokratisk trussel at kronprins Haakon får i gang slike nettverksamlinger, ifølge Adresseavisen. Din kommentar til det?

- Det enkleste er kanskje å si at jeg ikke har noen kommentar. Personlig synes jeg det er så spennende og at tiltaket er så positivt at jeg ikke lar meg  affisere av kritikken. Fokus må være temaene som skal diskuteres. Jeg har fått opplyst at initiativtakerne til konferansen er kronprins Haakon og Boston Consulting Group. Jeg velger å fokusere på de temaene som skal tas opp og ikke  hvem som har initiert møtet, sier Hans Petter Øien Kvam.

Øien Kvam er daglig leder av to lokale avdelinger av Næringsforeningen i Trondheim (NiT), det vil si både NiT Melhus og den nyopprettede NiT Skaun.

- Næringsforeningen i Trondheimsregionen er svært glad for at Hans Petter er funnet verdig en plass, uttaler Kenneth Stolz, kommunikasjonsansvarlig i NiT.

- Vii tror det vil gi en vitamininnsprøyting for både Hans Petter og hele foreningen at han får anledning til å diskutere hva vi skal leve av i Norge i framtiden med både nåværende og kommende ledertalenter fra mange bransjer over hele landet, sier Stoltz.

Kronprins Haakon har tatt initiativet til konferansen, som han ønsker skal være en «arena for nytenkning og fordomsfri diskusjon».

Les mer på Adressa.no om Sikt-konferansen og se deltakerlista