– Vi gjorde en feil, og beklager på det sterkeste dette, sier Kaare Qvenild i Melhuslista.

Stemte for

Qvenild var blant dem som stemte for at det maksimalt kan kjøres 10 snøscooterturer i året til hytta, og han sier at han angrer på at han stemte for dette i komité for teknikk og miljø.

– Jeg vil jobbe for å få endret vedtaket, og det var ikke det vi mente. Vi legger oss flat, sier Qvenild.

Årsaken til at Qvenild ikke lenger vil stå ved det vedtaket han var med på i komiteen, er at han har fått henvendelser fra folk som har reagert på taket på 10 turer. Utspillet fra Lundamo Arbeidersamfunn der lokallaget ønsker at taket på 10 turer fjernes, har skapt engasjement hos Qvenild.

– Når en ser at det blir debatt om taket, vil vi melde oss på. Vi går inn for at folk skal få bruke snøscooteren til hytta så ofte de vil, og det er en trygghet i at det er snøscootere i terrenget når en går på ski. Men vi er imot tullkjøring og fyllekjøring, og slikt bør det slås hardt ned på, sier Qvenild.

Ønsker ny behandling

Ut fra de mange reaksjonene, mener Qvenild at komiteen bør ta saken opp på nytt.

– Etter det jeg har hørt, er det sendt klage på vedtaket. Melhuslista vil gå i front for å innfri klagen, og diskutere nye muligheter for snøscooterkjøring. Vi har ikke bestemt oss for om vi fremmer en interpellasjon i kommunestyret, opplyser Qvenild.

Ett av momentene fra Melhuslistas side for å åpne for fri kjøring til hytta, er at hyttefolket er blitt pålagt renovasjonsavgift og feieavgift. Eiendomsskatt er også et annet moment Qvenild trekker fram.

– Vi politikerne har pålagt dem dette, og da må hytteeierne få bruke snøscooteren slik de ønsker. Folk må få bruke hyttene sine, og Melhus kommune er ikke slepphendte med antall løyver. Det er vanskelig å få til leiekjøring i Melhus, og det blir ikke mindre kjøring av leiekjøring, mener Qvenild.

Løyper

Melhuslista har hatt snøscooterløyper i Melhus som et høyt profilert sak, og Qvenild forteller at Melhuslista stemte for dette i kommunestyret. Vedtaket i kommunestyret endte med at arbeidet med utforming av snøscooterløyper skal utsettes til 2020 for å få tid til andre kommunale planer. Utforming av snøscooterløyper mener Qvenild bør skje i samarbeid med snøscooterklubber og andre relevante foreninger.

Komitéleder Mikal Kvaal (H) mener at saken har kommet på villspor og ut av alle proporsjoner når Lundamo Arbeidersamfunn foreslår fri ferdsel med snøscooter til hyttene, og han mener at løyvet skal brukes til bagasjefrakting og ikke kjøring av barn. Kvaal mener at en må vente til sesongen er over før det evalueres hvilken effekt vedtaket har hatt.