Melhusbyggene ønsket seg en kulturhistorisk park,  kanskje på Travøra, eller aller helst på vestsida. Det skrev Trønderbladet 8. november 2003.

Ny E6 var ikke bygd enda, men kunstner Eli Stav fra Gimsan så allerede at det ville bli kronglete å legge en lokalhistorisk park på Travøra: For å komme til Travøra måtte man først kjøre gjennom Melhus sentrum, så over jernbanen ved Meeggbrua og deretter ned under E6.

Det andre alternativet var å legge kulturparken på et område mellom Melhus videregående skole og rv 708, den nye tverrforbindelsen. Stav hadde sansen for dette, og hun fikk støtte fra Ronald Nygård, leder i Melhus Historielag.

Men Nygård satt også som medlem i Rotarys tremannsgruppe som skulle arbeide fram prosjektet, og i Rotary var Travøra det foretrukne alternativet.

Nygård så likevel ikke svart på at det ble litt dissens om parktomta: Folk må gi uttrykk for sine meninger. Engasjement og synspunkter er den beste garanti for at prosjektet lar seg realisere, sa Nygård til Trønderbladets journalist Harald Langås.

Det tok 30 år før Melhus klarte å få på plass E6'en. Men den kom i 2005.

Den kulturhistoriske parken på Melhus må vi trolig vente litt på, enda.

- Melhus kan miste vikingepark

Forslår kulturhus i Melhus sentrum