Eli Stav gjør det helt klart, at uansett hvor den kulturhistoriske parken blir anlagt, det være seg på Travøra, eller på vestsida, slik hun ønsker, vil hun gi prosjektet sin helhjertede støtte. Men hun viser til at i prosjektforslaget opereres det tross alt med to alternative plasseringer. Enten Travøra eller i området mellom Melhus videregående skole og ny Rv. 708 (tverrforbindelsen).

Etter hennes mening mangler en grundig, objektiv sammenligning mellom de to alternativene. Og personlig synes hun vestalternativet på de fleste aktuelle punkter, er bedre enn Travøra.

Området på vestsida representerer et betydelig større tilgjengelig areal, som kommunen eier noe av allerede. Det er lett atkomst fra E6 via den nye Melhusbrua. Atkomsten til Travøra derimot, må bli nokså kronglete i og med at den får samme avkjørsel som vestalternativet fra E6, og så gjennom Melhus sentrum, over Meggbrua og ned under E6 inn til området.

Hun påpeker at ny E6 vil ligge i kurve og på høg fylling forbi Travøra. Alt dette sammen med autovern, vil hindre sikten til den historiske parken. Trafikkstøyen må også bli merkbar, tror hun.

Barna og skoleelevene

Avstanden til Gaula blir større med vestalternativet, men så slipper en til gjengjeld flomfaren, påpeker hun. På vestsida er det også naturgitte forhold som ligger til rette for et amfi. Mindre trafikkstøy i tillegg, åpner for arrangementer utendørs, både opera, historiske spill og konserter. Eli minner også om at det er rommelige parkeringsareal i skole- og idrettshall-området.

Eli Stav håper på aktive pådrivere framover, og satser på at Melhus Rotary som har stått sentralt så langt, også vil slutte opp om et vestalternativ, om det blir valgt.

Til slutt sier Eli Stav; at et prosjekt som dette vil kreve titalls millioner kroner i investeringer. En kritisk og objektiv sammenligning som fører til riktig valg av lokalitet, vil derfor være avgjørende for om prosjektet skal bli en faglig og økonomisk suksess.

Vi tar med at Melhus kommune så langt har bevilget 100.000 kroner til utredningsprosessen.

Stedet: Her bør den historiske parken i Melhus ligge, og ikke på Travøra, peker Eli Stav. Uansett plassering vil hun imidlertid helhjertet støtte prosjektet, forsikrer hun.