I løpet av mandag ble det påvist flere nye smittetilfeller for covid-19.

Midtre Gauldal har fått to nye tilfeller, og har fått registrert 142 smittetilfeller i koronatiden. Kriseledelsen gikk nylig ut og sa at folk ikke måtte hamstre selvtester for da kunne kommunens lager gå tomt.

Melhus fikk mandag ifølge Folkehelseinstituttet, påvist ett nytt smittetilfelle og har totalt fått registrert 362 smittetilfeller i koronatiden. Melhus oppgir på sin nettside at det mandag ble påvist to smittetilfeller. Tirsdag dukket det opp tre nye smittetilfeller ifølge Folkehelseinstituttets registrering.

I Melhus er beboere og ansatte i helse- og omsorgsinstitusjoner smittet, og det har også blitt et smittetilfelle hos ansatte i hjemmetjenesten. Lundamo skole er også berørt som følge av smittetilfelle for covid-19.

21.160 koronatester er blitt utført i Melhus siden i fjor vår hvorav 60 ble utført på mandag. Kommunen deler ut selvtester i rådhuset/Melhus bibliotek, og har også spyttprøver og PCR-tester.

Skaun har også fått påvist nye smittetilfeller, og har fått registrert totalt 117 smittetilfeller. Trondheim har fortsatt smitteøkning, og har registrert over 8200 smittetilfeller i koronatiden.