– Det er ikke anledning for å hente ut selvtester for å ha liggende hjemme "i tilfelle", ved behov for test i dokumentasjonsøyemed (slik som ved reiser og lignende) eller ved massetesting av arbeidsplasser/skoleklasser uten bekreftet smitte. I slike tilfeller må man selv kjøpe selvtest ved apotek eller lignende, skriver Midtre Gauldal kommune på sin nettside.

Midtre Gauldal har hatt flere smittetilfeller i likhet med Melhus, og står nå registrert med 140 smittetilfeller i koronatiden. Kommunen har slik Melhus gjør, lagt opp til at folk skal ta en selvtest om de mistenker at de har fått covid-19. Selvtest kan en hente i servicetorget i rådhuset.

Kan gå tom

Men nå erfarer kommunen at så mange har hentet selvtester at det er fare for at Midtre Gauldal holder på å gå tom for selvtester.

– Med nåværende forbruk vil vi gå tomme for selvtester i løpet av få uker, dersom vi ikke får større leveranser av nye tester, opplyser kommunen.

Henstillinga fra kommunen er derfor at folk ikke tar med flere selvtester enn høyst nødvendig.

– Dersom vi går tomme for selvtester vil det fortsatt finnes et testtilbud, men dette vil i så fall begrense seg til PCR- og hurtigtester ved teststasjonen på helsesenteret, opplyser kommunens kriseledelse på kommunens nettside.

Kommunen viser også til de innskjerpede reglene for testing, og disse innebærer fra onsdag at uvaksinerte nærkontakter over 18 år får plikt til å teste seg hver dag med selvtest i sju dager eller med PCR-test annenhver dag.

Melhus

Melhus har fått nesten 60 tilfeller av covid-19 i løpet av drøyt to uker, og i helga ble det ni nye smittetilfeller. I forrige uke fikk 32 påvist koronasmitte, og det har aldri vært høyere tall for ei uke i løpet av koronatiden ifølge Melhus kommune. Melhus har fått registrert totalt 359 smittetilfeller siden i fjor vår.

Selvtester i Melhus kan en hente på Melhus bibliotek seks dager i uka, og på søndager kan selvtester hentes i kommunens servicetorg når Melhus kino har visninger.