Flere pleie- og omsorgsinstitusjoner i Melhus har fått smitte av covid-19, og det gir press på helsetjenestene, ifølge kommunen. Både beboere og ansatte er blitt smittet. Hølonda helse- og omsorgssenter stenger ei sykehjemsavdeling fordi to beboere er blitt koronasmittet.

Nå ber kommunen om hjelp til å få begrenset smitten. De to siste ukene har det vært 51 nye tilfeller av covid-19, og det er smitte i alle aldersgrupper.

– Vi har fått smitte både på Hølonda- og Buen helse- og omsorgssenter og i hjemmetjenesten i Nedre Melhus, melder kommunen.

  • På Hølonda helse- og omsorgssenter har to beboere testet positivt på én sykehjemsavdeling. Denne holder stengt de neste fem dagene, og beboere og ansatte som har hatt nærkontakt skal testes.

  • En beboer i omsorgsbolig på Buen helse- og omsorgssenter har også testet positivt. Også her testes andre beboere og ansatte som har hatt nærkontakt.

  • I tillegg har en ansatt i hjemmetjenesten i nedre Melhus testet positivt. Vedkommende jobber i hjemmetjenesten som er ute i bygda. Berørte brukere er orientert. Ekstra smitteverntiltak er satt inn på alle disse enhetene, i tillegg til at ansatte bruker smittevernutstyr.

  • Kommunen ber om at folk med symptomer ikke besøker helseinstitusjonene

  • Det generelle rådet fra kommunen er at folk er påpasselig med smittevernet, holder seg hjemme om de er syke og har lav terskel for å teste seg. Selvtester er lagt ut på Melhus bibliotek.

  • Kommunen råder folk til å redusere antall nærkontakter, vurderer hjemmekontor og bruke munnbind om det ikke er mulig å holde god nok avstand.