I juni vedtok Melhus formannskap at kommunen skal opprette et næringsråd, og 21. november skal kommunestyret utnevne medlemmer til rådet.

Signal fra næringslivet

Det opplyste varaordfører Stine Estenstad under et godt besøkt frokostmøte i regi av Næringsforeningen i Trondheimsregionen, avdeling Melhus. 80 møtte opp til næringsfrokosten. Melhusavdelinga av foreninga har i underkant av 100 medlemmer.

- Det har vært uttrykt et ønske om et råd, sa Estenstad.

Estenstad sa også at politikerne har følt at de har jobbet fragmentert når det gjelder næringslivet, og at det er behov for å jobbe mer strukturert. Ut fra signal fra næringslivet om forutsigbarhet fra politikernes side, ble det ifølge Estenstad etablert dialogmøte mellom kommunens byggesakskontor og næringsliv.

Representanter

Ifølge flertallsgruppas forslag skal rådet bestå av én representant fra kommunens avdeling for byggesak, én fra teknisk drift, daglig leder i næringsforeninga, to fra næringslivet, én representant fra Melhus Utviklingsarena, én fra politisk ledelse og én fra opposisjonen.

- Jeg vil nevne at Melhus er en stor landbrukskommune, sa Estenstad.

Rådet skal ifølge Estenstad, ha fire møter i året og det skal ikke ha beslutningsmyndighet.

- Rådet kan gi innspill til aktuelle saker, og skape en arena for samhandling, forklarte Estenstad.

Formannskapet skal også se på saken, og det skjer på tirsdag.

Les også: Hvem foreslo at Melhus burde få et næringsråd?

Næringsforeninga

Næringsforeningen i Trondheimsregionen avdeling Melhus (NiT) har lagt et aktivt år bak seg, og daglig leder Hans Petter Øien Kvam opplyste under frokosten at foreninga har arrangert fem møter i år med totalt 370 deltakere.

På den lange lista over aktiviteter var blant annet at foreninga har jobbet for å få avgårde 510 elever til Maker Faire, har dialog med aktører som vurderer etablering i Melhus, Smak og Opplev Melhus, bedriftsbesøk og skal være med å arrangere et seminar for hele trondheimsregionen 28. november. Tema for sistnevnte er byggesak, og Øien Kvam opplyste at seminaret blir til etter et initiativ fra Melhus.

Maks antall var 80, og så mange meldte seg på næringslivsfrokosten som var torsdag morgen.
Hans Petter Øien Kvam er leder for NiT Melhus.