Sommerfesten blir 18. august i Melhus sentrum, og melhusbandet Too Far Gone står på scenen. Grannes kommer også, og i tillegg vil arrangørene Per Evjen og Kristian Lorvik ha med enda ett band. Hvilket er ikke helt avklart ennå, opplyser Evjen.

25-årsjubilant

– Too Far Gone feirer 25-årsjubileum mens det er femårsjubileum for sommerfesten. Bandet framstår som tøffere og mer rockete enn før. Jeg har aldri hørt dem så god før, og det sier også teknikeren. Melhusbyggene har noe å se fram til, sier Evjen, som også er manager for Too Far Gone. I tillegg til å feire 25-årsjubileum og med en kommende jubileumskonsert som trolig blir i Trondheim, kommer bandet med to nye låter. Begge er levert av Jens Petter Grønnesby, og begge er arrangert av Too Far Gone. Den ene har tittelen «USA» og kommer 18. juni, mens «Bare du» tror Evjen kan bli en låt som blir mye spilt på radio og som kan fungere godt som allsanglåt.

Too Far Gone har for øvrig med tidligere bandmusiker Roar Øien med som vikar når det trengs, mens Tommy Roten er hentet inn som bandmedlem. Bandet har fått mange spilleoppdrag, og spiller på ni festivaler i år. I anledning jubileumsåret gir bandet bort 15 elgitarer, og Evjen forteller at søknadsfristen er fram til 18. august.

– Vi kommer til å vurdere søkernes behov for en elgitar, og du kan si det slik at Odd Reitan ikke vil få gitaren. I stedet håper vi at for eksempel en elev på kulturskolen eller en skoleelev får glede av gitaren. Den blir delt ut under sommerfesten, og vinneren får komme opp på scenen. Er vinneren spillekyndig, kan vinneren få spille sammen med Ola Buan Øien, opplyser Evjen.

BANDET: Too Far Gone er fra Melhus, og slå gjennom i 1998 med kjempehiten Zetor'n.

Tak over hodet

Sommerfesten blir utendørs i Melhus sentrum, og arrangørene setter opp et stort telt med bord og benker, og med plass til 500.

– Det blir massivt vakthold, og det er alltid trygt å komme på arrangement som Lorvik og jeg står bak. Gimse IL er hentet inn som dugnadshjelpere. Under festene har det aldri vært noe trøbbel. Vi håper på topp stemning, fint vær og publikumsrekord, sier Evjen.

Melhusfestivalen

Evjen forteller at det vanligvis har pleid å komme 700–800 på sommerfesten, men at det også er nødvendig å ha så mange betalende for å gå i pluss. Om det blir overskudd, vil det komme Melhusfestivalen til gode.

I år blir det ikke Melhusfestivalen – en tradisjon som Evjen og Lorvik tok opp for noen år siden.

– Folk var ikke klar for en todagers festival. Til fredagsfesten kom det ikke folk. Skal du ha en festival over to dager må du organisere en festivalcamp og det var ikke campingplass i nærheten. I stedet for at vi meldte oppbud inn for skifteretten, ønsker vi å brette opp ermene og satse videre. Vi skylder ganske mye penger, men alle unntatt én har fått delbetaling, sier Evjen.

Familiedag

Under Melhusfestivalen var det også et familiearrangement, og dette er nå flyttet til 18. august. Familiedagen blir i samarbeid med blant annet Melhustorget, og Evjen sier at det kommer til å bli et opplegg med hoppeslott, ansiktssminking for barn, tryllekunstner og en familiekonsert.

– Vi håper at folk kjenner sin besøkelsestid selv om det er melhuscup samtidig. Kanskje vil folk ta turen innom både cupen og familiedagen, og det kommer uansett til å være mye folk i Melhus sentrum den helga. Når det gjelder festen om kvelden, har vi undersøkt med andre arrangører i Gauldalen om de skal ha fest, og vi har ikke funnet annet enn DDE på Støren fredagen før. DDE har vært to ganger hos oss på Melhus, og er derfor ferdigspilt på Melhus, sier Evjen.

Kirkekonsert

Melhusfestivalen er altså historie for denne gang, men Evjen og Lorvik har likevel planer om andre kulturarrangementer. De har booket Rein Aleksander og Anita Skorgan til en konsert i Melhus kirke 18. desember.

– Melhus kirke er veldig fin, og vi trives sammen med dem som jobber der, sier Evjen.

Evjen er for øvrig opptatt av at det må være plass til lokale kulturelle happeninger i tillegg til storkonsertene i Trondheim. Uten lokale kulturarrangementer frykter Evjen at lokale band vil dø ut.