Turen til Melhusfestivalen for en 18-åring utviklet seg ikke helt som han hadde tenkt. Den endte med at Sør-Trøndelag tingrett har idømt ham 30 timers samfunnsstraff og 1000 kroner i saksomkostninger.

Beklaget det hele

18-åringen forklarte i retten at han har tenkt mye på hendelsen i etterkant, og at han beklaget sin oppførsel. Han erkjente seg skyldig da saken var oppe i tingretten. I tillegg har han forklart at han ikke har drukket alkohol etter hendelsen.

Les også: Pågrepet for drapstrusler

Retten var i tvil om 18-åringen skulle idømmes fengelsstraff eller samfunnsstraff, og begrunnet samfunnsstraff med blant annet at tiltalte kun var 18 år da hendelsen skjedde.

Vorspiel

3. juni skulle 18-åringen på Melhusfestivalen. Før han dro dit, var han på et vorspiel hos en kamerat, og ble svært beruset. Da han kom til festivalområdet, ble han nektet adgang av en vekter fordi han var overstadig beruset. Vekteren bad ham gå seg en tur, og da han kom tilbake, ble han svært sint da han igjen ble nektet adgang. Vekteren ble redd da hun ble truet med å bli skutt, og kolleger av henne tilkalte politiet.

Politiet bad ham dra hjem og holde seg hjemme til neste dag, men 18-åringen dro ikke hjem. Da politiet fikk beskjed om at han fortsatt var på festivalområdet, bestemte de seg for å kjøre ham hjem. I politibilen var han fortsatt sint og truet en politihøyskolestudent. Det endte med at han ble tatt med til politistasjonen og satt på celle. Politiet kontaktet foreldrene som hentet ham og tok ham med hjem.