Samferdselspolitiker Karin Bjørkhaug (KrF) mener at staten må betale for å få ei bedre løsning for E6 på Klett enn ei rundkjøring.

Bjørkhaug som leder fylkeskommunens samferdselskomite, har merket seg skuffelsen hos Senterpartiet om at Statens vegvesen er pålagt å spare når ny E6 fra Trondheim til Melhus skal bygges. I stedet for det planlagte planfrie krysset, blir det fortsatt rundkjøring ifølge planene vegvesenet nå jobber med.

– Dette blir ingen fullgod løsning. Jeg forstår behovet for å spare penger, og det kan være et alternativ å ta ut Byåstunnelen fra Miljøpakken. E6 sør kan fortsatt være i Miljøpakken, og løsninga for Klett kan bli at staten gir et bidrag slik at Klett får ei optimal løsning og at det blir av- og påkjøringsramper på Sandmoen, sier Bjørkhaug.

Finansieringa av E6 mellom Trondheim og Melhus har skapt politisk temperatur denne uka. Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) skrev nettinnlegg til Trønderbladet etter å ha lest fylkesordfører Tore O. Sandviks (Ap) utspill, og deretter kom Sandvik med nettinnlegg som svar på det samferdselsministeren skrev.

Bjørkhaug varsler at hun som leder for fylkets samferdselskomite, vil øve innflytelse overfor sentrale KrF-politikere. KrF er støtteparti for regjeringa, og Bjørkhaug mener partiet hennes må ta saken opp med regjeringa der målet er at staten gir bidrag for å få den beste løsninga for Klett.

– Hvis staten skal gi et bidrag, må det skje fort. Om det kommer bidrag, må Miljøpakken følge opp inn mot potten for gang- og sykkelveier og kollektivtrafikken, mener Bjørkhaug.

På Klett kommer E6, E39 og fylkesveien fra Byneset inn, og stedet er et viktig knutepunkt. Trafikken er ventet å øke som følge av økt bruk av havna på Orkanger. Bjørkhaug er bekymret for at økt lastebiltrafikk kan føre til mer press på fylkesveiene.

– E6 sør er viktig for hele Sør-Trøndelag. Staten er en del av Miljøpakken siden det er et trepartssamarbeid, sier Bjørkhaug.

Ordfører Jorid Jagtøyen er en av Senterparti-politikerne som uttrykker skuffelse over at Klett bare får ei rundkjøring når nye E6 kommer tiltross for at bilistene i fire år har betalt bompenger i Klettbakken.