Arbeiderpartiet og de borgerlige partiene er kraftig uenig om hvem som gjør mest for å skaffe penger til ny E6 mellom Trondheim og Melhus. Nå tar fylkesordførerkandidat Torhild Aarbergsbotten til motmæle mot fylkesordfører Tore Sandvik, og hun mener kritikken Sandvik kommer med, ikke er en fylkesordfører verdig.

Aarbergsbotten etterlyser engasjement fra fylkesordførerens side.

- Han sitter tilbakelent og driver politisk spill, i stedet for å være med på å få mer penger til prosjektet. Det er ikke en fylkesordfører verdig, mener Aarbergsbotten.

Staten eller bompenger?

Bakgrunnen for saken er at Linda Hofstad Helleland (H) som er leder for Stortingets samferdselskomite, under Vegforum Trøndelag antydet at staten burde ta et større ansvar for den nye E6-strekninga Tiller-Jaktøya enn staten gjør i dag. Denne strekninga finansieres av Miljøpakken der bilistene skal betale 52 prosent av utgiftene gjennom bompenger. Innkrevinga har pågått i flere år, men noen ny vei har ikke bilistene sett noe til ennå.

Refset av samferdselsministeren

Fylkesordfører Tore Sandvik mener at Høyre kommer med tomme E6-løfter. Uttalelsen som Trønderbladet gjenga i nettavisa, fikk samferdselsesminister Ketil Solvik-Olsen (Frp) til å reagere, og han sendte avisa et nettinnlegg der han blant annet skriver:

- Fylkesordføreren er dessverre upresis i nok en samferdselssak. Regjeringen har gjennom bompengereformen foreslått at statlige bidrag til veiprosjekt skal økes. Der har Linda rett, Sandvik feil. Dessverre kjempet Arbeiderparteit imot økte statlige bidrag, så det er nok derfor Sandvik roter, skriver Solvik-Olsen blant annet i nettinnlegget.

Bør løfte i flokk

Høyres fylkesordførerkandidat oppfordrer hele det politiske miljøet i Trøndelag om å løfte i flokk for å få mer penger og det hun mener er en bedre løsning for utbygging.

- Mye tyder på at prosjektet ikke blir optimalt bygget, blant annet med hensyn til kryssløsningene på Sandmoen. Derfor ønsket vi å se hva vi kan gjøre for å gjøre det bedre, uttaler Aarbergsbotten.