Melhus

Siden torsdag har Melhus kommune fått registrert 400 nye smittetilfeller for covid-19. Tallet inkluderer innmeldte positive hurtigtester.

Melhus kommunes tall viser at det ble registrert 101 smittetilfeller på torsdag, 111 på fredag, 92 på lørdag og 96 på søndag. Antall positive hurtigtester er betraktelig høyere enn positive PCR-tester. I forrige uke ble det 791 nye smittetilfeller ifølge kommunen, og dette er litt lavere enn de to foregående ukene.

Totalt i koronatiden har Melhus kommune registrert 4006 tilfeller av covid-19. Innbyggertallet i Melhus er rundt 17.000. Noen av smittetilfellene gjelder personer som er bosatt i Melhus, men folkeregistrert i en annen kommune. Trønderbladet har tidligere skrevet om at mange elever og ansatte på de to folkehøgskolene i Melhus har fått covid-19, og mange av disse kommer fra andre kommuner.

I koronatiden er det tatt 24.551 tester. Antall personer som tar PCR-test i kommunal regi, har sunket kraftig. Selvtester har Melhus kommune utlevering av i Idrettsveien bofellesskap som er innerst i Lenavegen i Melhus sentrum.

Midtre Gauldal

Midtre Gauldal fikk i helga registrert flere nye positive PCR-tester, og har fått ifølge Folkehelseinstituttet, fått registrert totalt 690 tilfeller av covid-19 i koronatiden.

– Utlevering av selvtester. Det er nå kun de voksne med symptom som anbefales å teste seg. For øvrige grupper (husstandsmedlemmer og tilsvarende nære) er det en mulighet, men ikke en anbefaling. Hurtigtester deles ut på Helse og velferdskontoret på rådhuset i 1 et, innenfor kontortid, opplyser Midtre Gauldal kommune på sin nettside.