– Det har ikke vært topper, men jevnt med smitte med noe variasjon i tallene, forteller enhetsleder Monica Brækken i Melhus.

Mandag registrerte Melhus kommune 146 smittetilfeller for covid-19, tirsdag 122 smittetilfeller, 123 smittetilfeller på onsdag og 101 smittetilfeller på torsdag. Brækken opplyser lørdag formiddag at hun ikke har tallene for fredag. Tallene Melhus har, inkluderer innmeldte positive hurtigtester.

Både barn, ungdom og voksne er blitt smittet av covid-19.

For fredag registrerte Folkehelseinstituttet 47 nye smittetilfeller, og tre nye tilfellet på lørdag. Melhus har fått innmeldt over 1000 flere smittetilfeller enn det Folkehelseinstituttet har registrert, og årsaken er at Folkehelseinstituttet bare registrerer positive PCR-tester. Tidligere i uka meldte Melhus kommune om 3483 smittetilfeller i koronatiden, og siden er det kommet til flere.

Midtre Gauldal fikk registrert 20 nye smittetilfeller på fredag ifølge Folkehelseinstituttet, og i tillegg kommer altså positive hurtigtester. Lørdag formiddag ble det registrert sju nye positive PCR-tester. Som tidligere omtalt har myndighetene anbefalt at de som har tatt oppfriskingsdose mot covid-19, ikke trenger å ta PCR-test.