Inn i næringsselskapet

Også tidligere har varaordfører Harald Rognes (Bygdelista) uttrykt en gryende skepsis mot det store prosjektet som Midtre Gauldal kommune har satt seg fore: Å bli det neste, store næringsområdet sør i Trøndelag.

Rådmannen gikk i sin utredning inn for å organisere det videre arbeidet med næringssatsingen i det kommunale næringsselskapet. Og det skal settes ned et styre bestående av med medlemmer. Selskapet skal utarbeide et grunnlag for lånesøknad, og kommunen skal garantere for et lån på opptil 200 millioner kroner.

Tviler på realismen

Han ønsket at de skulle utsette behandlingen av saken, til de hadde mer kjøtt på beina.

– Ingen representanter med gode intensjoner for Midtre Gauldal og med vettet i behold, er imot å skaffe flere arbeidsplasser til kommunen. Men må være attraktiv arealer, sa han.

Det er nettopp attraktiviteten Rognes betviler. Han har sine tvil om at kommunen vil klare å fylle opp området.

Han møtte motbør, men fikk også en del støtte fra salen.

Ordfører Sivert Moen oppfordret sterkt kommunestyret til å ikke utsette saken.

Flagestad ga støtte

Frps Tor Flagestad uttrykte enighet og forståelse med Rognes’ forslag og intensjoner.

– Jeg forstår ikke Rognes’ forslag som at han ønsker å utsette saken i all evighet, men kun å få mer informasjon om kostnadene og økonomien. Og han vil vite mer om den reelle interessen, og om vi har kontroll over økonomien. Jeg synes det er rimelig at vi får bedre informasjon. Dette vil jeg støtte, sa han.

Både Høyres Bjørn Enge og Arbeiderpartiets Aina Bogen gikk på talerstolen, og var svært tydelige på at de slettes ikke ville støtte et utsettelsesforslag. De vil at dette skal komme i gang.

– Vi som sitter i salen her, vi er alle ambassadører. Vi må tro på dette, og skape begeistring. I alle nye prosjekter vil det alltid være en viss motstand. Det vil alltid være noen som vil si at dette er det glade vanvidd. Vi støtter ikke et utsettelsesforslag, fastslo hun for sitt parti.

Vil selge boligtomter

Frps Roger Refseth, som ikke støttet utsettelsesforslaget, gikk opp og understreket viktigheten av å ha nok fokus på boligutvikling nettopp i dette området på Støren. Samtidig som man skal utvikle et stort næringsområde, skal det legges til rette for boligbygging i åsen opp mot myra hvor industrien skal komme. Det er stor mangel på tomter på Støren.

Refseths poeng var at han tror at salget av boligtomter vil gå mye kjappere enn salget av næringstomter. Og nettopp boligsalget kan være med på å finansiere den videre utviklingen av selve næringsområdet.

KrFs Øystein Digre ga sin fulle støtte til Refseth, og innrømmet samtidig at han forstår Rognes’ skepsis til de store vyene for prosjektet.

– Det er viktig at boligdelen ikke blir stemoderlig behandlet. Det må settes i stand til boligtomter. Jeg må også innrømme at jeg er litt skeptisk til hvorvidt dette blir en suksess. Men jeg håper, for all del. Men jeg føler det er en tryggere måte å komme seg til bruken av næringsområdet, ved at det blir mye boliger der, sa han.

Under voteringen fikk Bygdelistas utsettelsesforslag fem stemmer. Tre fra Bygdelista, én fra Senterpartiet samt Frps Flagstad som ga sin stemme til forslaget.

Deretter stemte de enstemmig for å gi næringsselskapet mandatet til å videreutvikle arbeidet med Støren Sør.