Med 9 mot 2 stemmer har komite for teknikk og miljø i Melhus vedtatt at innehavere av snøscooterløyver kan få 10 ekstra turer i året. Disse 10 turene kommer i tillegg til dagens grense på 10.  Vedtaket ble gjort i komitemøtet som var på torsdag.

- Løyveinnhaverne trenger ikke å søke om å få 10 ekstra turer, og det holder at de kommer med kjøreboka til sakssenteret i Melhus kommune. Ved at kommunen får se kjøreboka får vi et innblikk i omfanget av snøscooterkjøring i Melhus, sier Mikal Kvaal (H).

Trønderbladet skrev tidligere i uka at komiteen skulle behandle det omstridte taket på 10 snøscooterturer i året. Rådmannen anbefalte å åpne for fem ekstra turer slik Midtre Gauldal praktiserer, mens komitelederen antydet at komiteen kunne komme til å gå enda lenger. Det viste seg å stemme ettersom det ble overveldende flertall for et forslag fra Maria Langland Nyutstumo (Sp) om å tillate 10 ekstra turer i året. De to som stemte imot kom fra Arbeiderpartiet og Miljøpartiet De grønne.

46 sendte inn høringsuttalelse etter at komiteen varslet at den ville se på retningslinjene for snøscooterkjøring igjen.

Kvaal mener at Melhus kommune fikk signaler fra Fylkesmannen under møtet i mars om at det er mulig å øke taket på antall turer til hytta.

Melhus kommune har utstedt 298 løyver så langt.

- Det er urettferdig å vise til at andre kommuner har betraktelig færre løyver enn Melhus har fordi disse kommunene har brøytet vei til hyttefelt. Halvparten av løyvene i Melhus er for Samsjøen og Håen. Der eier Melhus kommune 50.000 mål gjennom Lundemo Bruk. Skal vi klare å få bygslet bort hyttetomtene som er lagt ut, må folk få kjøre snøscooter. I mange år har det vært slik at hyttefolket er pålagt å kjøre langs Samsjøvegen og ikke på Håen, sier Kvaal.

Kvaal synes det er positivt at Lundemo Bruk vil som Trønderbladet tidligere har omtalt, se på om det er mulig å brøyte mer av bilveien inn i hytteområdet.

- Nå til dags vil folk heller kjøre fram i bil enn å sette seg på snøscooter når de skal til hytta, sier Kvaal.