Sør-Trøndelag tingrett mener at mannen ikke kan dømmes til tvunget psykisk helsevern eller settes i fengsel selv om han har begått mange lovbrudd, og har frifunnet mannen.

Samtidig mener retten at dersom mannen begår nye lovbrudd, kan det være aktuelt å reise ny sak om overføring til tvunget psykisk helsevern slik aktor ønsket skulle bli utfallet av rettssaken som gikk nylig for tingretten. De sakkyndige mener at mannen i 40-årene var psykotisk da han begikk straffbare handlinger.

Hos Nettbuss

Ett av de mange tiltalepunktene mot mannen var innbrudd i lokalet til Nettbuss i Melhus i mars i fjor. Sammen med en annen skal han ha brutt opp ei dør og så gått inn. Hos Nettbuss tok de kontanter og gjenstander. I forkant av innbruddet hos Nettbuss i Melhus, hadde mannen stjålet en bil hos Søbstad AS.

Ifølge retten hadde mannen utført 33 straffbare handlinger i perioden 13. oktober 2016 til 23. oktober 2017. Han var tiltalt for innbrudd, bilbrukstyveri, tyverier, trusler, kjøring uten førerkort og for overtredelse av legemiddelloven.

92 straffesaker

I perioden 1. januar 2015 til 1. oktober 2016 ble han siktet i 92 straffesaker. Retten mener det er fare for nye lovbrudd, og at handlingene til mannen er til plage for samfunnet i form av innbrudd og politiutrykninger. Men retten mener at mannen er syk, og at han har behov for rusbehandling. Siden retten mener det foreligger en plan for oppfølging av mannen, mener retten at det ikke er riktig å idømme ham tvunget psykisk helsevern.