Natt til 17. mars i fjor hadde Nettbuss i Melhus besøk av ubudne gjester, og både kontanter og gjenstander forsvant. Politiet mener at en mann i 40-årene fra Trondheim brøt seg inn sammen med en annen, og at de to delte utbyttet seg imellom.

De kom ifølge tiltalen i Sør-Trøndelag tingrett, seg inn hos Nettbuss som har lokaler i Melhus sentrum, ved å bryte opp ei dør.

Ifølge tiltalen var mannen mye på farten den natta. På ettermiddagen dagen før hadde han ifølge tiltalen, stjålet 1000 kroner fra kassaapparatet fra Heimdal hud- og fotklinikk, og om natta skal han ha borttatt 1000 kroner i kontanter og et pengeskrin fra Riis Bilglass. Deretter tok han turen til Melhus, og turen til Melhus gikk ifølge tiltalen, i en varebil han skal ha stjålet hos Søbstad AS. Politiet fant raskt fram til hvem som kunne mistenkes for innbrudd og tyverier, og opplyste at mannen var godt kjent av politiet fra før.

Rettssaken mot mannen er satt opp i Sør-Trøndelag tingrett 12. februar, og det er mange tiltalepunkter hvorav mange gjelder innbrudd og tyveri. Han er også tiltalt for å ha pekt på en person på Scandic Solsiden med en lekerevolver og mens han krevde penger fra kassen, og for å ha vært i besittelse av narkotika.

Statsadvokat Unni Sandøy varsler at hun vil legge fram påstand om at mannen overføres til tvunget psykisk helsevern, og Sandøy varsler også at det kan være aktuelt å kreve erstatning til fornærmede.

Statsadvokat Unni Sandøy. Arkivfoto