Politiet melder at det har vært innbrudd hos Nettbuss Melhus.

Nettbuss Melhus har lokaler i Melhus sentrum, og tyver har brutt opp ytterdøra og døra inn til et kontor. Da Trønderbladet var innom Nettbuss fredag morgen, strømmet det på med sjåfører etter morgenskiftet.

Rask oppklaring

Utpå fredag forteller operasjonsleder Ebbe Kimo i Trøndelag politidistrikt at minst en person er mistenkt for innbruddene som var hos Nettbuss Melhus og i en bedrift på Tiller. Den mistenkte er ifølge Kimo en person som er godt kjent av politiet, og er altså mistenkt for å ha brutt seg inn på begge stedene.

- En del av godset er kommet til rette. Vi har god kontroll på hvem det er, og på andre som kan ha hatt befatning med innbruddene. Vi er kommet så langt at vi regner med at innbruddene er oppklart, sier Kimo som gir ros til heimdalspatruljen.

Kimo forteller at det var en kombinasjon av etterforskningsskritt som ledet fram til oppklaringa.

- Bilen som ble stjålet, har gps-sporing og kunne følges. Dessuten viste videoovervåkning hvem det kunne være som hadde brutt seg inn, sier Kimo.

Lite penger å finne

Innbruddet hos Nettbuss Melhus ble oppdaget fredag morgen av teamleder Siw Singstad, og hun meldte fra til politiet. Operasjonsleder Kimo i Trøndelag politidistrikt sier at politiet fikk inn melding om innbrudd.

- Vi har ikke de store verdiene her, og nå må tyver snart lære seg det. Heldigvis har de ikke tatt datamaskiner, og det er mest hærverk, sier teamleder Singstad.

Siden de aller fleste betaler på bussen med enten månedskort, kort som fylles på via internett eller med mobilapp, får sjåførene inn svært lite kontanter.

- Det er irritabelt og leit med innbrudd. Her er det ikke penger å hente. Kontanter har vi i egne banksikre bokser, sier avdelingsleder Øyvind Rye.

Ikke første gang

For noen år siden var det også innbrudd hos Nettbuss Melhus. En sjåfør forteller at tyvene da hadde stablet paller slik at de kom seg inn gjennom et vindu i andre etasje.

- Tyvene brøt seg opp betalingsmaskina, men den var nesten tom fordi den nylig var tømt, forteller sjåføren.

En entreprenørbedrift på Sandmoen har også hatt innbrudd, og der er det stjålet en datamaskin og en bil. Bilen er ifølge politiet, gjenfunnet på Kattem. Patrulje har gjennomført åstedsundersøkelse.

Nettbuss Melhus har kontor og vaskehall i Melhus sentrum.