Monologen hander om å gråte hver gang du ser fotballaget ditt spille kamp. Du kan se den på Melhus lørdag kveld 20. januar (NB! Det ble feil dag i forhåndsomtalen i papiravisa!) og Støren blir stykket vist onsdag.

På scenen står Ole Christian Gullvåg.

MONOLOG: På scenen i «Rotsekk» står Ole Christian Gullvåg.

- Jeg har aldri vært så nervøs i hele mitt liv, sier Gullvåg etter at han og Turnéteatret fikk besøke Nils Arne Eggen.

Rosenborgs fotballegende Nils Arne Eggen åpnet døra si for teatret, og etter en privat hjemmevisning gir han tommel opp for «Rotsekk».

Farsfigur

Nils Arne Eggen har i stor grad vært en farsfigur for Rosenborg-supporteren og skuespilleren. Han har lært Gullvåg om verdier og politikk.

I «Rotsekk» er fotballen i sentrum av fortellingen, som handler om Gullvågs oppvekst og hvordan hans forhold til fotball har preget hans liv.

Bakgrunnen til hjemmevisningen i stua hos Eggen er at den kunstneriske prosessen bak «Rotsekk» har i stor grad vært hjemmevisninger i stua til venner og familie av Gullvåg og regissør Aslak Moe.

Ingen røggpessar

Nils Arne Eggen er også opptatt av litteratur og det skrevne ord.

- Æ e ingen røggpessar, sier Nils Arne Eggen, og poengterer at han er ærlig når teatret kommer for å høre hans mening om stykket.

Han mener at distriktene er det viktigste vi har, og at et teater som reiser rundt for å vise profesjonell scenekunst er bra for Distrikts-Norge.

Derfor sa han ja til at Turnéteatret i Trøndelag fikk komme hjem på Fannrem.

Etter rundt 1,5 time med forestilling er Eggen godt fornøyd.

- Dette kan virkelig anbefales. Det handler ikke bare om fotball, men om Gullvågs forhold til sin bror og sin far, og teksten er skrevet på en god måte, sier Nils Arne Eggen.

Moldehatet

I stykket snakker Gullvåg mye om å hate Molde by.

Han prøver å forklare hvordan dette hatet utarter seg sett fra en supporters perspektiv.

Nils Arne Eggen har aldri likt dette uttrykket særlig, men mener at Gullvåg klarer å gi han perspektiver han ikke har hatt før.

- Når du forklarer at når alt det negative ved klubben er brukt opp, så må jo byen stå for resten. Viktig å få fram dette, sier Eggen og ler.