Mot alle odds rykket Størens herrelag i fjor opp til 4. divisjon som toer da NTNUI 2 ikke kunne rykke opp. Nå er fotballaget fra Midtre Gauldal i gang med oppkjøringen til en ny sesong, som er ventet å bli knalltøff med motstandere som Strindheim, Kvik og KIL/Hemne.

– Det kommer til å bli en hard sesong, men jeg håper vi kan bite godt fra oss, slik at vi berger plassen. Greier vi det vil det nesten være en større prestasjon enn da vi rykket opp forrige sesong, sier trener Ingve Merket til Trønderbladet.

Hovedtreneren har nettopp blitt enig med klubben om en ny avtale og han går på sin tredje sesong som trener for blåbuksene.

– Jeg prøver et år til. Det handler naturligvis litt om opprykket. Mest sannsynlig går vi inn i en tøff sesong, og det ville vært feigt om jeg ga meg nå. Vi må se hva vi kan få til sammen, forteller Merket.

Har for få treningsøkter

Støren har trent i Størenhallen siden slutten av november. Nå kjører de to økter innendørs samt én økt med løping i uka. Laget kommer seg ikke ut på gressmatta i idrettsparken før i midten av februar.

– Vi skulle gjerne trent mer, men det er en utfordring å få til når hallen er fullbooket med håndball og vi ikke har noen bane å spille på utendørs, sier Merket, og legger til at mange av motstanderne kommende sesong har fire-fem økter i uka.

– Med treningsfasilitetene vi har, er det egentlig naturstridig at vi skal henge med de andre lagene. Men det er kanskje det som er motivasjonen vår også. Vi klarte det jo i fjor, forteller han.

Laget prøver å ta igjen de tapte treningene med lengre økter når de først samles. På de siste øktene har de vært rundt 30 mann. Spillere fra Støren 2 (6. divisjon i år) og G19-laget trener også med A-laget i vinter.

Støren-trener Ingve Merket ser fram til neste sesong. Foto: Petter Fløttum

Jakter nye spillere

Med mange anleggsarbeidere på laget er til tider en utfordring å få samlet alle på laget. Men spillere fra Singsås, Soknedal og andre nærområder, gjør at Størens førstelag har en bred tropp.

Likevel skjer det ting på spillerfronten. Tidligere toppscorer Vladimir Hulman og Steffen Laugsand har gitt seg i klubben. Dette gjør at Merket jobber med å få på plass to-tre nye spillere.

– Både Vladimir og Steffen var potensielle matchvinnere, og vi er nødt til å erstatte dem skal vi henge med i serien. Vi ønsker oss nye spillere framover på banen. Vi har hatt et par personer på trening, men ingenting er spikret. Vi vet mer når januar er ferdig, sier en hemmelighetsfull trener.

Treningskamp mot Steffen Iversens Trygg/Lade

Sigurd Knutsen og Håkon Postholm blir i år en del av A-laget til Støren. Førstnevnte er ifølge Merket en av Gauldalens største fotballtalenter.

– Jeg håper Sigurd kan ta ytterlige steg i år og bli aktuell for førstelagsfotball. Håkon har vært borte en stund, men er nå tilbake, forteller han.

Før serien sparkes i gang hjemme mot Hitra 14. april, skal Støren spille treningskamper mot blant andre Trygg-Lade 27. januar og Heimdal 3. februar. Helga etter venter Gauldalscupen i Størenhallen.

– I kampen mot Trygg/Lade kommer vi ikke til å legge vekt på resultatet, men tar det som trening. Vi stiller ikke med vårt beste mannskap i slutten av januar og har jo heller ikke startet treningene på kunstgress før kampen spilles, sier Merket, som ser får seg at det kan bli et stygt resultat.

– Vi har ikke for vane å vinne den første treningskampen. Det blir uansett morsomt hvis Steffen Iversen blir med på kampen, sier Merket.

Den tidligere RBK-spilleren ble i desember i fjor ansatt som hovedtrener for trondheimsklubben.