PER KRISTIAN ROGNES: Per Kristian Rognes fra Støren har spilt gitar i mange år. Nå er han en av tre kandidater som er plukket ut i konkurransen om å spille sammen med Frode Alnæs i Kulturhuset.

Treffer lokale gitarister

Alnæs turnerer med forestillingen «Min dans med strenger», og på alle stede kristiansunderen besøker ønsker han å treffe lokale gitarhelter.

– Så på hvert sted inviterer vi en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, opp på scenen for å spille en låt med oss. Det skal bli utrolig artig, sier Alnæs i en pressemelding.

Per Eivind Helmersen spiller i duoen Perry og Lersa, og har en allsidig musikkbakgrunn. Han er fra Singsås, hvor han bor med samboer og en datter på ett år.

Tre kandidater

Per Kristian Rognes er en videregående skoleelev fra Støren, som har spilt gitar i mange år. Han spiller alt fra rock til metall, country og blues. Han spiller i ikke mindre enn fire band; to på Støren og to på Melhus. I tillegg spiller han mandolin, bass, banjo og ukulele.

Per Eivind Helmersen er en allsidig gitarist fra Singsås, hvor han bor sammen med sin samboer og datter på ett år. Helmersen spiller alt fra gammel rock til 80-talls dansemusikk. Blant de fremst av hans favoritter er Joe Satriani og Hellbillies, og det nye stjerneskuddet Adam Douglas. Blant annet spiller han gitar i duoen Perry og Lersa.

Sindre Eggen kommer fra Lundamo, og vokste opp i en musikalsk familie. Han startet som trommeslager i korps, men sluttet da det ikke helt var hans vei. Så begynte han med gitar, og så seg aldri tilbake. Nå har han spilt gitar i ti år, og har blant annet spilt sammen med Geir Rune Engan, Cecilie Eide og Hans Bollandsås.

Kulturhuset skal etter hvert gjennomføre en avstemning, hvor publikum kan stemme frem sin favoritt til å stå på scenen med Frode Alnæs.