– Det er kjempeviktig å være en arena for den lokale kulturen. Da får publikum en større tilhørighet til kulturhuset, de får kjenne at det er deres hus. Det er uvurderlig både for lokale arrangement og når vi får besøk utenfra, sier kulturhusleder Atle Fredagsvik. Det var i 2017 strategien med å løfte fram lokal kultur kom på plass for kulturhuset.

– For 2018 er det viktig å videreutvikle den lokale tilhørigheten, sier Fredagsvik. Av de lokale aktørene som var på kulturhuset i fjor, nevner han Hans Bollandsås, Cecilie Eide, kulturskolens førjulskonsert, Trønderbladets nyttårskonsert og konserten til No one fights alone.

I tillegg er det mange andre trønderske artister, som for eksempel Åge Aleksandersen. Den konserten ble for øvrig utsolgt.

– Til sammen solgte vi 6.100 billetter til konsertene i fjor. Det er et år på det jevne, det har variert mellom 5.000 og 8.000 tidligere år, sier Fredagsvik. I toppåret var det en del spesielle arrangementer, blant annet Bør Børson-oppsetninger.

Snart russerevy

For det kommende året er det ikke så mange lokale arrangement som er på plass. Men det blir blant annet nyttårskonsert, russerevy og No one fights alone.

Nyttårskonserten er utsolgt, det er også så godt som utsolgt på Kveli Rånes Bremseth-forestillingen, forteller Fredagsvik. På en del konserter rigger de salen annerledes, med bord og stoler og bar nede i salen.

– Det gjør vi for eksempel på konserten med Ida Jenshus. Det blir en helt annerledes følelse, mer en klubbscene.

Sist sommer var dessuten innvielse av den nye utescenen på prestegårdstunet, med Vamp på scenen. Det kom cirka 300 publikummere, og Fredagsvik er godt fornøyd med arrangementet.

– Det var kjempeartig, og er noe vi ønsker å gjøre mer av. Det blir kanskje ikke i år, det er mye som skal klaffe med de riktige artistene på de riktige datoene. Men vi fant ut at arenaen fungerer fint, sier Fredagsvik.

POPULÆRT: Kulturskolens førjulskonsert. Foto: Tor Arne Granmo

Et ganske bra kinoår

For kinoen sin del var 2017 et ganske bra år. I løpet av året var det 8.800 personer som kjøpte kinobillett. Det er tredje best av de sju hele årene kinoen har vært i drift. Og det i et år uten de store publikumsfilmene.

– 2016 var det klart beste kinoåret vårt, med 11.600 besøkende. Men da var det mange storfilmer som Børning 2, Mannen fra Snåsa, Kongens nei, Snekker Andersen og Julenissen, og Solan og Ludvig – Herfra til Flåklypa, sier Fredagsvik. For 2017 var det ingen storfilmer som trakk et ekstra stort publikum.

TO SUKSESSER: Kulturskolens førjulskonsert trakk mange, det samme gjorde drive in-kinoen i august der filmene Biler 3 og Logan Lucky ble vist på basketbanen bak hallen. - Det var kjempeartig med drive in-kino, det skal vi gjøre igjen, sier kulturhusleder Atle Fredagsvik.

– Sånn sett er vi ekstra fornøyd med kinobesøket, det er positivt at det generelle besøket har tatt seg opp. For de store filmene kommer fra tid til annen og drar med seg et stort publikum, sier Fredagsvik. Én slik film kan være filmen og Jan Baalsrud, Den 12. mann, som hadde premiere i desember. Den har startet svært godt, og det gode besøket fortsetter inn i 2018.