Det er 8. mars 58-åringen fra Kristiansund komer til Støren kulturhus.

– Når vi nå skal reise landet rundt med forestillingen «Min dans med strenger», ønsker vi å treffe lokale gitarister. Så på hvert sted inviterer vi en lokal gjestegitarist, ung eller gammel, opp på scenen for å spille en låt med oss. Det skal bli utrolig artig, sier Alnæs i en pressemelding.

– Gleder meg!

Ideen er at den lokale gitaristen skal være med Alnæs og bandet og spille en av gitarklassikerne fra musikkhistorien. De som føler seg kallet eller kjenner noen som kanskje ikke tør å melde seg på selv, kan ta kontakt med arrangørene ved Støren kulturhus.

– Jeg har spilt i dette fantastiske kulturhuset tidligere, med Dance With A Stranger, og det var en fantastisk opplevelse. Jeg gleder meg til å komme og spille for dere igjen, sier Alnæs.

Gitaren i sentrum

Frodes nye forestilling er en konsertforestilling med både humor og alvor med gitaren i sentrum. Publikum vil få servert nye låter, musikkhistoriens mest kjente gitarlåter og ikke minst hits fra Alnæs' solokarriere og fra Dance With A Stranger.

«Min dans med strenger» handler om gitaren som venn, trøst, gledesspreder, reisefølge og kunstnerisk uttrykk. Den handler om et livslangt vennskap med instrumentet som trøstet da håret falt av som 11-åring, om det å være annerledes, til det å slå igjennom som musiker og å bli en berømt gitarist, artist og komponist.

– Jeg skjulte meg jo med parykk i 16 år. Det er klart det har preget livet mitt å ikke stå fram som den jeg var. I tillegg til all humoren og latteren i forestillingen ønsker jeg å fortelle en historie om det å være annerledes, men å snu det til en styrke, sier Alnæs.