Melhus sto med tre strake seire og har fått en drømmestart på høstsesongen før søndagens toppmøte med Heimdal i Gruva. Etter søndagens 3-2 seier troner nå Jan Ketil Bergs mannskap øverst på tabellen, før Ranheim 2 spiller sin kamp mot Orklas 2. lag mandag kveld.

Slik ser tabellen ut nå

Rystende start

Med sent avspark, lett dugg i gresset og flomlyskamp lå alt til rette for en tett og intensiv toppkamp og publikum hadde da også knapt rukket å finne sine plasser før Heimdal tok ledelsen i søndagens stormøte.

- Vi får en sjokkstart og virker rystet i starten av kampen. Heldigvis klarer vi å reise oss og går til pause på stillingen 1-1, sier Melhus-trener Jan Ketil Berg samtidig som han hyller lagets moral og evnen til å komme tilbake og vippe jevne kamper over i sitt lags fordel.

Melhus-spiss Geir Holthe rakk å skaffe laget straffespark på slutten av 1.omgang før han selv måtte ut med noe som lignet en strekk på tampen av omgangen. Midtstopper Mats Olav Olsen var sin vane tro sikker fra ellevemeteren og ved pause var dermed lagene like langt.

Ble spilt lave

Heimdal var det førende laget også i store deler av 2. omgang, men omgangen var kun minutter gammel da Kim Roger Laugsand ga vertene ledelsen 2-1. Heimdal fortsatte å legge trøkk på en svært opplagt Øyvind Onsøien i Melhus-buret og da gjestene utlignet midtveis i omgangen var det alt annet enn ufortjent.

- Det var ikke planen vår å bli spilt så lave, men Heimdal var gode og skapte trøbbel for oss både gjennom dødballer og banespill kampen igjennom. Når det er sagt så var vi giftige på kontringer og kunne punktert kampen til 3-1 like før de utlignet, sier Berg.

Like før 2-2 scoringen var nemlig Kusslid igjennom på en flott overgang og kunne avgjort det hele, men åtte minutter før slutt skulle kantspilleren få sin revansje da han dunket inn 3-2 i nettaket på vakkert vis.

- Deilig. En viktig seier for oss. Nå satser jeg alt på å rykke opp med Melhus, sa en glad matchvinner til Trønderbladet etter kampslutt.

Returnerte i sommer

Kusslid var med på Melhus' opprykkssesong i fjor, men i vinter valgte han å forlate klubben.

- Det stemmer. Jeg prøvespilte for Byåsen i vinter og fikk også kontrakt med klubben, men jeg har slitt med lite spilletid og kun fått to veldig korte innhopp for 1. laget i den spissede 2. divisjonen. Laget har også slitt i motgang i hele år og i sommer ble begge parter enige om at det beste for meg i denne omgang var å finne en annen klubb. De foreslo et utlån til en klubb i 3.divisjon, men da ble valget enkelt for min del. Jeg er fra Melhus og ville tilbake og hjelpe klubben mot opprykk til 3. divison, forteller Kusslid selv.

- Denne seieren var viktig. Nå går vi for opprykk, legger han til vel vitende om at hvert poeng utover høsten nå blir svært viktig i den tette opprykkskampen.

Frykter KIL/Hemne

Fire lag har etter hvert skilt seg veldig ut i toppstriden i 4.divisjon avdeling 2 denne høsten. Etter søndagens kamper topper nå Melhus med sine 36 poeng, men hakk i hæl følger KIL/Hemne på 35 mens Ranheim 2 (spiller mandag) og Heimdal ligger på 34.

- Jeg tror det vil stå mellom oss og KIL/Hemne til slutt. De har etter hvert våknet til liv og vant hele 8-1 i går. Kveldens seier var så klart svært viktig hvis man ser på tabellen, men jeg tror ikke vi hadde vært helt avskrevet med tap heller. Dette Heimdal-laget vil nok avgi flere poeng utover høsten. Nivået på årets 4. divisjon har blitt såpass bra at det er ikke bare å gå ut å hente poengene lenger som vi kunne i fjor. Nå må man være topp skjerpet og fokusert for å vinne uansett hvem du møter, poengterer Melhus-treneren.

Flere frafall

Neste kamp for Melhus sin del er bortekamp på Røros førstkommende lørdag, før tabelljumbo Buvik venter til lokaloppgjør i Gruva uka etter. Til de kampene håper trener Berg å få tilbake flere av spillerne som måtte se søndagens oppgjør fra sidelinja.

- Vi pådro oss flere gule kort i dag, men ingen er i faresonen med tanke på karantene enda. Edvard Ølstøren har slitt med overtråkk, men er snart klar igjen. Kaptein Martin Nilsen spilte 80 minutter i dag med samme problem, mens Roar Strand ble febersyk før kampen og måtte kaste inn håndkleet. I tillegg måtte nyervervelsen Håvard Ler melde forfall på grunn av en liten skade. Nå ser det kanskje ut som vi må klare oss uten Geir Holthe en liten stund, men av de øvrige regner jeg med å ha alle tilbake så snart som mulig, avrunder Berg.

Melhus startet kampen slik (4-3-3): Øyvind Onsøien - Thomas Mathisen, Eirik Ramlo, Mats Olav Olsen, Roy Gunnar Pedersen - Samim Meskinyar, Martin Nilsen, Håkon Lund - Martin Kusslid, Geir Holthe, Kim Roger Laugsand.