Av: Inge Grytdal

Melhus har fått en strålende start på høstsesongen og tok lørdag sin tredje strake seier etter sommerferien da laget kunne reise hjem fra Tydal med full pott. Etter å ha vunnet toppoppgjøret hjemme mot KIL/Hemne med 3-0, har Jan Ketil Bergs mannskap nå fulgt opp med to strake borteseire. 5–2 seieren over Kattem forrige helg, ble lørdag fulgt opp med en kontrollert 2–0 seier på kunstgresset på Kløfta i Tydal.

- Vi gjør ingen god kamp i dag, men det er en god egenskap å vinne også på dårlige dager, innleder Melhus-trener Jan Ketil Berg når vi treffer han på telefon lørdag.

Les også: Mindre alvorlig enn fryktet for Bakke

- Kontroll defensivt

Kristian Døhl sendte gjestene fra Melhus i ledelsen etter et drøyt kvarter, før Kim Roger Laugsand avgjorde kampen med sin 2–0 scoring med knapt ti minutter igjen å spille.

- Det lugger tidvis litt for oss i dag, men defensivt har vi veldig god kontroll synes jeg. Eirik Ramlo var tilbake i midtforsvaret og spilte sin første kamp siden mai grunnet skade. Han var som vanlig svært solid for oss, roser treneren.

- Tydal slår stort sett bare langt og vil ha duellspill. Jeg synes vi håndterer det på en ganske bra måte, legger han til.

Les: Støren vant lokaloppgjøret

Heimdal neste

Fire lag har nå skilt seg ut helt i toppen av 4. divisjon avdeling 2. Ranheim 2 og KIL/Hemne vant også sine kamper lørdag, mens Heimdal møter Kattem på bortebane søndag. Med seier der klatret laget opp på 34 poeng, samme poengsum som serieleder Ranheim 2, mens Melhus ligger poenget bak med sine 33.

Nettopp Heimdal er neste motstander for Melhus når laget gjester Gruva neste søndag til toppoppgjør. Trener Berg toner ned viktigheten av seier i toppkampen og vil ikke kalle det for noen seriefinale – enda.

- Det blir spennende. Vi gleder oss til den, men jeg vil ikke kalle det for noen seriefinale enda. Ingenting blir avgjort i den kampen, selv om det naturligvis er en kamp vi svært gjerne ønsker å vinne, poengterer Berg.

Venter folk tilbake

Melhus hadde en lang fraværsliste i lørdagens bortekamp, men Berg både håper og tror at de fleste er tilbake til den kampen.

- Vi har folk som er ute av ulike grunner. Både jobb, skader og karantene gjorde sitt til at vi måtte rokere om en del i dag, men jeg regner med at de fleste er tilbake til den kampen. Edvard Ølstøren tråkket over på trening tidligere denne uken, men er trolig tilbake neste helg. Geir Holthe var heller ikke med av familiære årsaker, mens Samim Meskinyar var på jobb og Martin Kusslid måtte kaste inn håndkleet tidligere på dagen, forklarer Berg.

- Andreas Langørgen Solberg spilte for øvrig sin siste kamp før han reiser til København for studier i morgen, avslutter han.

Melhus startet slik (4-3-3): Adrian Husby – Jørgen Ofstad, Andreas Langørgen Solberg, Eirik Ramlo, Roy Gunnar Pedersen – Thomas Mathisen, Martin Nilsen, Håkon Lund – Håkon Lilleberg, Kristian Døhl, Kim Roger Laugsand.

PS: Roar Strand sonet karantene i lørdagens oppgjør etter å ha pådratt seg karrierens første røde kort i en alder av 47 år i forrige helgs borteseier over Kattem.