Melhus har hatt en pangstart denne høsten med tre strake seire, i tillegg til at laget er klare for semifinale i OBOS-cupen. Når åtte seriekamper nå gjenstår av den spennende toppstriden i 4. divisjon avdeling 2, har klubben omsider fått spilleren de har ønsket seg siden i vinter.

- Det stemmer. Håvard Ler ble spilleklar sist lørdag og er aktuell til toppkampen hjemme mot Heimdal på søndag, bekrefter Melhus-trener Jan Ketil Berg ovenfor Trønderbladet.

Skadefri

Ler prøvespilte for Melhus i vinter og har også trent med laget den siste tiden.

- Håvard spilte vårsesongen i Buvik, men nå er alle formalitetene klare og spilleren ble offisielt klar for oss i helgen. Håvard har slitt med en lyskeskade i tillegg til at han nettopp har blitt pappa. Det er noe av årsaken til at overgangen har latt vente litt på seg, forklarer Berg.

- Han er nå helt fri for de lyskeplagene han har hatt og dersom han kommer seg helskinnet gjennom Trondheim Maraton på lørdag, er han aktuell for en plass i troppen mot Heimdal dagen etter, sier han videre.

Anvendelig type

Ler kan spille både spiss og midtsopper. 91-modellen bøttet inn mål for Flå i 4. divisjon i 2014-sesongen, før han meldte overgang til Buvik. Der har han stort sett figurert som midtstopper de siste sesongene.

- Det er en anvendelig type vi får inn som kan spille både midtstopper og spiss. Planen er først og fremst å bruke han som stopper, men at han kan brukes i flere posisjoner er naturligvis bare positivt, sier Berg.

Hvilken type spiller er det dere får inn nå?

- Det er en rutinert og solid spillertype som både er god defensivt og trygg med ballen. Håvard er en robust type som helt sikkert vil forsterke oss i tiden som kommer, forsikrer Melhus-treneren.

- Gode nok til opprykk

Midtstopper Andreas Langørgen Solberg spilte lørdag sin siste kamp for Melhus for denne gang da laget slo Tydal 2–0 på bortebane. Sånn sett er timingen på Lers overgang perfekt.

Er troppen du nå har til rådighet god nok til å kjempe om opprykk?

- Ja, men om vi greier det gjenstår å se. Vi har en solid spillertropp nå og dersom alle er skadefrie og tilgjengelig har vi et svært godt lag. Samtidig er vi klare over at det er 4. divisjon vi snakker om og at spillere til enhver tid må prioritere ting som familie, jobb og skole. Det er bare å akseptere. Vi manglet for eksempel åtte mann i Tydal i helgen, avslutter den sympatiske Melhus-treneren.

Melhus har i tur og orden slått KIL/Hemne, Kattem og Tydal denne høsten og ligger nå poenget bak Heimdal og Ranheim 2 på toppen av tabellen. Førstkommende søndag venter altså Heimdal til toppkamp hjemme i Gruva.