Forhåndsfavorittene må sies å være Leik, som riktig nok tapte 5-2 hjemme for nettopp Gauldal før ferien og som i en eventuell seriefinale vil spille borte på Ler når alt skal avgjøres. Kanskje har Leik allerede avgjort det da. Nå leder de serien med to poeng, 36 mot 34 i tallet. Fem serierunder gjenstår - altså fire før en eventuell seriefinale.

- Vi må nok vinne hver kamp, hvis ikke kan Leik få en luke, sier Gauldal-trener Frank Melum foran innspurten som spisser seg til.

- Vi skal vinne hver kamp

Akkurat det svaret gir også Leik-sjef John Atle Hammerås.

- Jeg tror nok det vil stå mellom oss og Gauldal, men snubler begge kan Kolstad 3 fort komme. Jeg må si jeg er usikker, sier Hammerås og avskriver dermed ikke rødtrøyene fra Trondheims sørlige strøk. Gauldal slo de riktignok 4-1 på torsdag og sendte de seks poeng bak Leik, så nå er de nok avskrevet.

- Vi skal vinne hver kamp. Gjør vi det, er vi der, fortsetter han på direkte spørsmål om hva som er slagplanen.

Ikke unaturlig velger Gauldal-gjengen å understreke at naborivalene er favoritter. Grunnen til det er helt enkelt kontinuiteten i spillerstallen.

Få lokale spillere

- Jeg klarer aldri å stille samme lag i to kamper på rad. Når jeg ser kampreferatene til Leik, ser jeg det samme laget i kamp etter kamp etter kamp. Det er klart at det bygger relasjoner. Vi kan levere en god kamp nå og da. En liten skippertaksmentalitet, mens Leik durer på og vinner hver kamp solid, sier Melhum.

- Er det litt pyskologisk at du sier det?

- Nei, de har vært bra. Sist lå de under mot Tyholttoppen, men snudde og vant 5-1. Vi slo Leinstrand 6-0 sist, men som jeg sa til gutta: Hadde Leik spilt, hadde de vunnet 16-0, mener Gauldal-treneren.

Leik har ikke mistet noen spillere, ei heller hentet noen i sommer. Gauldal har vært aktive, uten å lykkes med å få tilbake lokale navn. Det er forståelig at Hovin-gutten Kristian Andreassen er i Tillerbyen og at Håvard Ler gjorde som Geir Holthe og gikk til Melhus. Men Anders Holthe og Basem Issa valgte heller å bli i Buvik, som etter alle solemerker rykker ned til 5.divisjon.

- Vi sliter med tilførsel av spillere. Spillere som stammer fra regionen er jo ute og spiller andre plasser. Vi forstår jo det, men vi ønsket selvfølgelig flere bidragsytere til å få Gauldal opp igjen, sier Melum.

Lojale spillere

Gauldal-treneren vil derimot ikke kritisere de for valget.

- Det forteller jo litt om guttene også. De har en personlighet som ikke bare forlater et synkende skip. At de er med å tar ansvar forteller litt om dem. De stikker ikke av, sier Melum.

- Vi har en stamme på sju-åtte mann som er bærebjelker. Er vi heldig, kan vi bruke spillere som Gunnar Senneset. Han har erfaring fra Byåsen, spilt toppfotball og kan heve oss. Når han har tiden, han trener jo unger selv og har en travel jobb, forteller han videre.

I 5-2-seieren mot opprykksrivalene på Korsvegen i juni, spilte nettopp han, samt nøkkelspillere som Bjørn Olav Midtflå og Håvard Gjersvold. Sistnevnte er nå langtidsskadet. Det kan avgjøre opprykkskampen.

- Langt fra avgjort

For Leik blir det viktig at spillere som André Steinsvoll og Mathias Rønningsbakk Eid fortsetter å banke inn mål, mens erfarne Mats Even Eid også er tilgjengelig.

- Det blir tøft. Dette er langt fra avgjort. Opprykk er jo det vi har jaktet på noen år, men det er ikke verdens undergang om det ikke går. Da må vi bare fortsette, sier Hammerås.

- Er det mulig å vinne resten av kampene?

- Alt er mulig, men jeg tror vi skal være våken. Det ligger flere snublefeller der fremover, hvis vi ikke er på tå hev, forteller Leik-treneren.

Kan bli seriefinale

Torsdag 5. oktober klokken 20 spilles siste runde mellom lagene på Ler. La oss be til fotballgudene om at den kampen blir stående som direkte avgjørende, til tross for at det ikke er Hammerås sin drømmesituasjon.

- Nei, jeg håper det er avgjort før den tid, humrer han.