Melhus jakter opprykket til 3. divisjon, men har ikke styrket troppen med noen nye spillere i forkant av høstsesongen. De har heller ikke mistet noen, og dermed ser det så langt ut som det er de samme spillerne som skal fortsette den gode sesongen også i høst. Assistenttrener Tore Havdal er langt ifra i tvil på spørsmål om hva målet for sesongen er.

– Det er opprykk! Målet er tøft, men også mulig, konstaterer han.

Melhus har foran høstsesongen fire poeng opp til serieleder Heimdal, og ligger plassert på en fjerdeplass på tabellen.

Overgangstaperen?

Støren har hatt en meget solid vårsesong, og ligger bare to poeng bak Brekken som leder avdelinga. Å henge med i opprykkskampen kan dog bli en meget tøff utfordring for laget fra Midtre Gauldal, da de mister hele fem spillere til høstsesongen.

– Vi mister fem spillere til høsten på grunn av skole, militæret og jobb. Fire av disse har også spilt fast for oss denne sesongen, så vi vil merke det. Likevel skal vi gjøre alt vi kan for å nå målet vårt, som er topp fem, sier trener Ingve Merket.

I og med Støren mister hele fem spillere, og ikke har fått inn noen nye må de kunne sies å være overgangstaperen i Gauldalsregionen i sommer. Så gjenstår det å se om laget klarer å gjøre savne av disse spillerne minst mulig, og fortsette å kjempe i toppen av 5. divisjon utover høsten.

Flere comeback

Trønder-Lyn er like bak Støren på tabellen, og må også sies å være med i toppkampen i avdelinga. De har heller ikke hentet inn noen nye spillere, men likevel er det seks spillere med fra høstsesongen som ikke har vært med mye i vår. Fire spillere gjør comeback foran høstsesongen, mens både Kent Fremo og Ole M Losen er på vei tilbake fra en skade de pådro seg i vårsesongen. Lagleder Tore Aune mener laget ser godt rustet ut foran høstsesongen, og er også glade for at ingen har forlatt klubben.

– At fire spillere har valgt å gjøre comeback fra fjoråret, samt at vi får to tilbake fra skade og ikke har mistet noen fra i vår, gjør at vi er godt rustet foran høstsesongen, mener han.

Satser ungt

Gimse må belage seg på en høst hvor hovedmålet må være å berge plassen i 5. divisjon. De ligger hårfint plassert over nedrykksstreken etter vårsesongen, og har heller ikke hentet noen nye spillere foran høsten. Leder i Gimse Fotball Vidar Olaf Krogh-Albertsen skryter av ungguttene i klubben, og forteller at seniortroppen er styrket fra egne rekker.

–Vi forsterker seniorlaget med enda flere G19-spillere foran høstsesongen. I tillegg har vi et par spennende tilvekster på G19, forteller han.

Opprykkskampen i 6. divisjon

Leik og Gauldal kjemper i år, som i fjor om å vinne 6. divisjonsavdelinga. Rapportene fra disse to lagene forteller at ingen overganger er gjennomført verken inn eller ut, noe som gjør at det kan se ut som at spenningen og den jevne avdelinga vil vare sesongen ut.