Av Mats Eid Bjørset

Lørdagens kamp i gruppespillet i OBOS-cupen, ble en ganske jevn kamp, men Gimse tok tidlig et lite initiativ i kampen, og spilte seg vakkert ut fra eget forsvar ved flere anledninger. Dette gjorde at Gauldal ikke hang helt med på tempoet, og gjestene fikk heller ikke utnyttet sine styrker i luftrommet spesielt bra.

Hurtigtoget

Etter seks minutter kom kampens første avslutning fra omtrent 20 meter fra Anders Olsen, men det gode skuddet ble reddet av Gauldals målvakt Jonas Rambraut Øien. Øien kunne dog ikke gjøre noe da Gimses hurtigtog Joel Sunnyboy Toe ble spilt nydelig gjennom av samme Olsen etter 17 minutter, og satte inn 1–0 for hjemmelaget. En fortjent ledelse for Gimse, som på dette tidspunktet styrte kampen fullstendig.

Gauldal kom mer og mer med utover i første omgang, og på slutten av omgangen var de det beste laget, uten å skape de altfor store sjansene. Mikael Larsson og John Morten Helgemo hadde hver sin brukbare avslutning, men ingen av de gikk i mål. Gimse ledet 1–0 til pause, men Gauldal hadde kommet mye mer inn i kampen de siste 15 min, så ingenting var avgjort i det lagene gikk inn i garderoben.

Les: Pålegger spillerne å trene i ferien

Ny start etter pausen

Gimse hadde tydeligvis tatt en liten prat i pausen, og startet 2. omgang forrykende. Stian Gran Olsen kom inn i pausen for hjemmelaget, og kom seg til en brukbar avslutning etter 48 minutter. Gimse satte opp et mye høyere tempo i andre omgang enn de avsluttet første med, men greide likevel ikke å skape veldig store sjanser. Gran Olsen kom seg dog til en brukbar mulighet da han ble spilt gjennom på venstresiden etter 62 minutter, men blåste ballen over mål.

Omtrent et kvarter før slutt, blåser dommeren straffe til hjemmelaget etter et hjørnespark. Kraftige protester fra gjestene hjalp lite, og John Ganaah fikk æren av å sette inn 2-0, og spikeren i kista for hjemmelaget. Resten av kampen preges av dette målet og lufta går litt ut av Gauldal.

Gimse er egentlig nærmere 3–0 enn Gauldal er redusering de siste 10, og kontrollerer kampen inn. Dermed avslutter Gimse vårsesongen på strålende vis med to strake seire.

Sommerferie i hver sin ende av tabellen

Gimse og Gauldal spiller i hver sin divisjon, og ligger i hver sin ende av tabellen. Begge lagene tar nå etter denne kampen sommerferie. Gauldal ligger helt i toppen av 6. divisjon, og etter seieren mot Leik på Korsvegen 14. juni, er de nå bare to poeng bak nettopp serieleder Leik på tabellen etter ti kamper.

Det går med andre ord mot en meget spennende opprykkskamp i den avdelingen, hvor også Kolstad 3 som bare er ett poeng bak Gauldal igjen er med i kampen.

Gimse på sin side klatret i vårsesongens siste kamp over nedrykksstreken i 5. divisjon da de slo Tynset 2 på hjemmebane. Gimse står nå med ni poeng på de åtte første kampene, to mer enn nevnte Tynset 2 som innehar 9.-plassen, og den første nedrykksplassen. Helt nederst Ligger Oppdal, uten poeng på de åtte første kampene.

Ute av cupen

Før denne kampen, som var den siste i gruppespillet i OBOS-cup, sto Gimse med null poeng, mens Gauldal sto med tre. Gimse hadde tapt både mot Neset (1–5) og Freidig (1–3) i kampene som gikk i mars. Gauldal på sin side slo Freidig 3–2 på bortebane, men ble for svake for Neset og tapte hele 2–7 der. Neset, laget fra Frosta i Nord-Trøndelag leder for øvrig sin 5.divisjonavdeling, to poeng foran Innherred.

Bare ett lag går videre fra hver gruppe, noe som betyr at både Gimse og Gauldal nå er ute av cupen. Gimse var allerede ute før denne kampen, mens Gauldal hadde et lite håp om å gå videre, men da måtte Neset tape for Freidig, og Gauldal slå Gimse klart, gå videre på bedre målforskjell enn de to.

OBOS-cup på seniornivå er en cup for de lagene som ikke deltar i NM. Før sesongen kan lag som spiller i 4. divisjon og nedover melde seg på denne cupen, men om noen av disse skal delta i NM blir laget trukket fra OBOS-cup. Slik er dette en ordning for å gjøre at alle lagene i det norske divisjonssystemet kan delta i en cup i tillegg til sin serie om de ønsker. Trøndelag har en egen OBOS-cup med 8 puljer, hvor Melhus er regjerende mester. Andre lag i tillegg til Gimse og Gauldal fra vårt distrikt som er med i OBOS-cupen 2017 er Melhus, Leik og Støren.

Svekket lag

Gimse har mistet mange spillere siden de var i toppen 4. divisjon for noen år siden, og har vært svake den siste tiden. Å ligge i bunnen av 5. divisjon må sies å være skuffende for et lag som bare for få år siden kjempet i toppen av 4. divisjon. Likevel er det optimisme å spore hos lillebror i Melhus kommune. Stian Gran Olsen har vært med på hele nedturen siden de var et topplag i 4., og har nå etter at de har fått til et godt samarbeid med juniorlaget igjen tro på at de rødkledde kan løfte seg.

- Vi har mange gode unggutter her, og nå med det gode samarbeidet mellom junior og senior ser det lysere ut enn på lenge. Da vi slo Tynset 2 i forrige seriekamp, hadde de med flere fra A-laget, for de vil jo ikke at andrelaget skal ligge helt nede i 6. divisjon, sier vingen som i dag startet på benken for hjemmelaget.