Under festmiddagen på trøndersk fotballseminar fredag 10. november, får vi svaret på hvem som blir årets trener i Trøndelag. Avstemningen holdes frem til 5. november.

Blant de seks nominerte er altså suksesstreneren til Melhus, som vant trippelen (seriemesterskapet, kretsmesterskapet og OBOS-cup) og som med seier over fortapte Alvdal vil rykke opp for andre år på rad. Nettopp det å prege toppstriden i en spisset 4. divisjonsavdeling med et nyopprykket lag, fikk juryen til å sikle.

«Jan Ketil er han som «alltid» er der og som har det største hjertet for klubben. I skrivende stund, én serierunde før slutt, ligger Melhus på 1. plass i sin 4.divisjonsavdeling. Seier mot Alvdal sikrer at klubben igjen rykker opp og neste år spiller i Norsk Tipping-liga.»

Slik forteller kretsen med egne ord at Berg er nominert, sammen med Ingebrigtsen, Ranheims Svein Maalen, Are Tronseth i Stjørdals-Blink, Trondheims-Ørn-trener Thomas Dahle og Jonas Lian Hanssen, som trener Namsos.

Perfekt i 2016

Berg er smigret, men tenker altså utelukkende på viktigere oppgaver til helga.

- Det er jo koselig å bli nominert, men det får vi ta når den tiden kommer, sier Berg til Trønderbladet.

- Det er greit å bli satt pris på. Vi er jo flere som skal settes pris på. Flere trenere, spillere og hele klubben. Men altså, det er artig å bli nominert sammen med Kåre og andre trenere, fortsetter han.

Til tross for «the treble» og en perfekt 2016-sesong, ble han ikke nominert i fjor. I år blir det ikke en perfekt sesong, ettersom laget tapte hele 8-1 mot Ørland i semifinalen av OBOS-cup onsdag kveld. Det var uten både A-laget og Bergs tilstedeværelse.

De tenker kun på Alvdal-kampen.

- Vi kunne ikke bruke energi på det. Vi skal trene og ha fokus på Alvdal. Det kan bli tøft nok. Pokaler har vi nok av, sier Berg.

Frykter RBK-Kåre

Da hans nominasjon kom på bordet, slo han det raskt fra seg i garderoben. Det er ikke rett fokus.

- Hvem mener du har vært best?

- Vanskelig. Maalen vant i fjor? Kåre kan jo være suveren, han har jo 20.000 fra Lerkendal bak seg. Jeg regner med det kommer stemmer derfra. Jeg prøver ikke å ha fokus på engasjementet nå, men jeg hører folk rundt meg i Melhus snakker om det der.

- Jeg ga beskjed til spillerne: Dette er ikke fokus. Dessuten er det laget, oss selv og vi som eventuelt vinner. Ikke jeg. Vi får se, vi får ta det etter lørdagen, slår Melhus-sjefen fast.

Han mener også andre trenere fortjener ros. I tillegg til Morten Lilleberg, den gamle eliteseriespilleren som i år har hatt litt keeperansvar i Melhus, har Tore Havdal vært Bergs assistent.

Tidligere prisvinner

- Han er en kjempefyr som har gjort en glimrende jobb, roser sjefen.

- Vi er fornøyd og kjempefornøyd med sesongen. Nyopprykket fra 5. divisjon til en spisset 4. divisjon der vi har møtt flere 3. divisjonslag som ble flyttet ned. Høstsesongen har vært glimrende. Vi kan ikke være misfornøyd. Klarer vi det ikke, har det uansett vært en kjempesesong. Men det er klart, nå er vi så nærme at... nei, det handler om å ta ut alt på lørdag, forklarer Berg.

Berg, som fylte 60 år tidligere i oktober, har tidligere vært med på å løfte Melhus i seriesystemet. Det gav han fortjenestemedalje i Melhus IL den 12. mars 1993. I 2000 fikk han NFFs diplom for innsatsen han hadde lagt ned for norsk fotball. Den prisen fikk han av Per Ravn Omdal, sammen med Per Winsnes. Hans største merritter er derimot fra tiden i Strindheim, som i 1984 (og etter Bergs tid i 1995) spilte i Eliteserien.

Strindheim rykket nylig ned i 4. divisjon.

- Det er tragisk. En stor bydel som har falt som en stein gjennom seriesystemet. Da jeg selv var med på oppturen...det snur fort i fotball, sier Melhus-treneren. Som bør få æresmedlemsskap i Melhus på sikt.

- Jeg er sikkert ikke gammel nok for det ennå, flirer Berg.