I helga ble høstsesongen sparket i gang for tredjedivisjonslagenes del, med Melhus og Flå midt på tabellen, og Buvik på nedre halvdel. I divisjonen under sliter både Gimse og Sokna i bunnen av tabellen. Dette er de fem beste lagene i et område som teller over 20.000 innbyggere.

- Fullt mulig

- Se bare på sesongene 90', 91' og 92'. Da var vi blant de beste lagene i Trøndelag. Det er fult mulig å få til igjen, sier Jan Ketil Berg som nå er inne i sin 20. strake sesong i Melhus.

- Spørsmålet er hva man vil, hevder han.

Det er ikke første gang Berg lufter forslaget – som etter hans mening vil kunne gi positiv effekt for hele regionen. Men responsen har stort sett vært lunken. Det er vanskelig å få gamle rivaler med på laget.

- Alle har ambisjoner, men ingen gjør noe med dem. Jeg har vært inne på dette år etter år, men ingen biter på, sier Berg, som er usikker på hvorvidt fotballfolket er modne for tanken.

Gode grunner

Det som trengs for å satse utenom selve viljen, er apparatet rundt laget, økonomi og anlegg.

Som det største idrettslaget i distriktet, stiller Melhus sterkt.

- Vi har 500-600 spillere på aldersbestemt nivå, en skikkelig organisasjon og gode treningsforhold sommerstid. Det som trengs er å få til skikkelige fasiliteter på vinteren.

- Melhus er en kommune i vekst. Men på fotballbanen henger vi etter. Hvorfor ikke gjøre noe med det? Etter hvert vil man kunne få tilsig av spillere også fra byklubbene. Det kan godt tenkes at det er lettere å få til sponsorer et stykke utenfor Rosenborgs umiddelbare marked. Det fins næringsliv i distriktet vårt, påpeker Berg

Stort potensial

Han tviler ikke et sekund på at potensialet finnes.

- Mange lo av oss da vi begynte å satse i Melhus for nesten 20 år siden. Men vi kom oss nesten til førstedivisjon. Og interessen var enorm. I dag fins det flere talenter å ta av. Jeg er ikke i tvil om at det kan la seg gjøre å få til et topplag i regionen. Hvis det satses.

Og samarbeides.

- Hittil har det å være best i Gauldalen vært viktigere enn å få til et topplag, sier Berg.

INVITERER: Jan Ketil Berg inviterer klubbene i regionen til samarbeid. - Jeg er ikke i tvil om at det kan la seg gjøre å få til et topplag i Gauldalen. Hvis det satses, sier mannen som har fulgt Melhus i 20 sammenhengende år